Mergi la conţinutul principal

Suntem nişte cobai!

"Fiind clasa a XII-a, toate schimbările aduse examenului de Bacalaureat mă afectează în mod direct şi pot spune cu sinceritate că mi se par nişte absurdităţi. Înţeleg că se doreşte ceva nou, dar nu cred că domnii miniştri s-au pus un pic în pielea noastră înainte de «a se juca» cu regulile. Suntem nişte cobai şi dacă rezultatul va fi dezastruos şi se va crea un întreg haos, tot noi vom fi catalogaţi drept o generaţie de incompetenţi. Sper doar că noua structură să nu creeze şi mai multa vâlvă şi să se decidă asupra unei metode, pentru că, în fond, nu ei vor fi cu foaia albă în faţă, ci noi" - Mădălina Ispas, Liceul teoretic "Nicolae Iorga"

"Învăţământul românesc în ultimii 20 de ani se tot schimbă şi fiecare ministru vine cu ideile lui, stricând şi puţinul care e bine gândit. Ei fac legile fără să facă măcar un mic sondaj înainte în rândul elevilor, să afle şi părerea lor, pentru că ei sunt cei mai afectaţi de legile visate noaptea şi aplicate ziua. Nimic nu mă mai miră în învăţământul românesc. Era de aşteptat să se întâmple aşa pentru că învăţământul la noi e cu un picior în groapă. Poate că cine va veni acum se va gândi la nevoile noastre mai mult şi va lua în considerare părerile noastre" - Raluca Tătaru, CN "Gh M Murgoci"

"Schimbări trebuie făcute, pentru că învăţământul sub forma actuală este la pământ, dar nu cum se fac la noi, din an în an. Aceste legi trebuie lăsate o perioadă de timp, astfel încât să observi ce performanţe au avut şi să ştii ce e de schimbat, altfel e în zadar. Toată harababura din fruntea Ministerului învăţământului ne afectează direct pe noi. În majoritatea ţărilor civilizate accentul se pune pe tineri, însă în România noi suntem clar neglijaţi" - Ionuţ Orăşanu, Liceul teoretic "Nicolae Iorga"

"Este ceva nou - bine că sunt receptiv la nou -, şi trebuie să mă conformez. Ce nu-mi place este că nu se găseşte un plan de lungă durată. Cu fiecare guvernare trebuie să se schimbe câte ceva şi din acest lucru elevii au de suferit. Nici eu, care dau bac-ul anul acesta, nu ştiu exact cum se vor desfăşura toate probele şi asta mă deranjează. - Marosin Vlăduţ, Colegiul Economic "Ion Ghica"

"Încep prin a cita un prezentator de televiziune care spune: «Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul». Dacă toată lumea se plânge de traiul nostru mioritic, noi, elevii, de ce nu am face-o? Cei care ne conduc ţara îşi pregătesc campaniile fără a se mai gândi la noi. Elevii de clasa a XII-a nici măcar nu ştiu sigur la ce obiecte vor da bacul. Azi ne-au vorbit profesorii despre ce presupune noul bac. Marea schimbare ar fi că nu vom mai da proba orală la sfârşitul anului şcolar, ci o vom da la şcoală, cu profesorii. O altă schimbare ar fi faptul că acum istoria este obligatorie, fapt ce mi se pare incredibil de stupid. De exemplu, un elev care face o singură oră de istorie pe săptămână şi 5-6 ore de engleză va trebui să dea istoria la bac! Şi asta nu ar fi tot ! Să nu uităm în ce condiţii se duc unii copii la şcoală, în special în mediul rural, unde igiena este un cuvânt ce ţine de ştiinţifico-fantastic!" - Costache Georgian Virgil, Liceul teoretic 'Nicolae Iorga'

"Părerea mea este că singurii care au de suferit din toata "joaca" din învăţământ suntem noi, elevii. Tinerii de clasa a XII-a sunt, practic, nişte cobai ai schimbărilor ce se produc cu precădere la nivelul bacalaureatului. Nu sunt de acord să dăm teste eliminatorii privind abilităţile de utilizare a computerului deoarece fiecare profil are specializarea sa şi consider că această probă ar trebui să fie opţională. Codul mai prevede că toate aceste evaluări din timpul anului şcolar sunt eliminatorii, iar dacă nu le promovează, elevii nu vor putea intra în Bac, un lucru absurd după părerea mea. Faptul că au rămas doar 3 probe scrise este unul îmbucurător pentru noi, tinerii, pentru că vom avea mai puţine materii de pregătit dar, cu toate acestea, mediile probabil vor scădea deoarece cu toţii ştim că la materiile care au fost eliminate se luau note mari cu uşurinţă. Deşi nu sunt de acord cu ceea ce a făcut doamna Ecaterina Andronescu admit că, tipic nouă, românilor, încercăm să «scăpăm» de orice om cu iniţiativă, care se implică şi vrea să schimbe ceva. Vrem rezultate mari, dar cu minim efort" - Anca Grăjdan, CN "Gh M Murgoci"

"Eu sunt de părere ca schimbările de la un an la altul nu sunt favorabile. Din câte ştiu, în fiecare an au fost diferite schimbări ceea ce, după părerea mea, nu dă credibilitate învăţământului românesc. Dar ce este şi mai grav este faptul că învăţământul nu are stabilitate" - Alexandra Patap, Colegiul Economic "Ion Ghica"

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro