Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suntem în Matrix şi habar n-avem?

Elon Musk, carismaticul CEO al companiilor Tesla şi SpaceX, este aproape sigur că trăim într-un Univers artificial, care de fapt este o simulare pe calculator, la fel ca în seria de filme „Matrix". Mai mult, la o conferinţă pe tema noilor tehnologii, desfăşurată în California, Elon Musk a declarat că există doar „o şansă la câteva miliarde" ca lumea noastră să nu fie inclusă într-o simulare pe calculator. Donator important al proiectelor de cercetare în domeniul perfecţionării inteligenţei artificiale (AI), Musk a subliniat că speră ca predicţia sa să fie adevărată pentru că altfel ar însemna că lumea va avea un sfârşit.
În sprijinul afirmaţiei sale, Elon Musk a adus „cel mai puternic argument: acum 40 de ani aveam doar Pong - două dreptunghiuri şi un punct. Acolo ne aflam. Acum, 40 de ani mai târziu, avem simulări 3D de calitate fotorealistă în care milioane de oameni se joacă simultan şi aceste simulări devin din ce în ce mai bune în fiecare an. În curând vom avea realitate virtuală, vom avea realitate augmentată (...) Jocurile (pe calculator) vor deveni imposibil de deosebit de realitate, pur şi simplu imposibil", a susţinut el la Code Conference 2016.
Dar când se va întâmpla ceea se prezice Musk? Şeful celor două companii este de părere că, şi în situaţia în care viteza progresului tehnologic în acest domeniu ar scădea de 1000 de ori, comparativ cu situaţia din prezent, tot ne-am îndrepta foarte repede, relativ la o viaţă de om, spre acest viitor. Iar cum acest viitor ne va aduce jocuri care vor fi imposibil de deosebit de realitate şi care vor putea fi jucate de oriunde te-ai afla, „s-ar putea ca şansele să ne aflăm în «realitatea de bază» să fie de ordinul a una la câteva miliarde".

 
Categorie articol: 

Comentarii