Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sună sirenele de alarmă în satele brăilene

În mai multe sate brăilene, sirenele de alarmă vor suna pe parcursul zilei de astăzi, pe rând, în intervalul orar 9.00-17.00. Nu există, însă, niciun motiv de panică, deoarece este vorba despre o verificare de rutină a audibilităţii acestor sirene, care fac parte din Sistemul de avertizare-alarmare a populaţiei în caz de accidente la construcţii hidrotehnice situate în aval de barajul Izvorul Muntelui. Un exerciţiu similar s-a desfăşurat şi pe parcursul zilei de joi, 14 august.
Au fost programate pentru verificări sirenele amplasate în satul Voineşti - comuna Măxineni; satele Cotu Lung, Vameşu, Cotu Mihalea - comuna Siliştea; comuna Vădeni; satele Sihleanu, Gurguieţi, Pitulaţi - comuna Scorţaru Nou; satul Oancea din comuna Romanu. Sirenele vor fi verificate de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai SC Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrale "Bistriţa" Piatra Neamţ şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunarea" al judeţului Brăila.
În cazul unui accident la construcţiile hidrotehnice din aval de barajul amintit, autorităţile locale şi populaţia din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea vor fi avertizate în timp operativ, prin acest sistem de alarmare care este acţionat din punctul de comandă amplasat la centrala hidroelectrică Movileni.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii