Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sună sirenele de alarmă în municipiu şi judeţ

• este vorba despre sistemul de avertizare în caz de accidente la construcţii hidrotehnice situate în aval de barajul Izvorul Muntelui • în judeţul nostru există 36 de sirene de alarmă în componenţa acestui sistem

 

Sistemul de avertizare-alarmare a populaţiei în caz de accidente la construcţii hidrotehnice situate în aval de barajul Izvorul Muntelui va fi verificat, astăzi, în intervalul orar 9.00 – 17.00, de o comisie formată din reprezentanţi ai SC Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrale “Bistriţa” Piatra Neamţ şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila. Exerciţiul vizează sirenele amplasate în localităţile: Brăila (Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” şi Căminul de batrâni Lacu Sărat),  Ariciu, Vădeni, Vameşu, Voineşti, Latinu, Cotu Lung şi Cotu Mihalea.

Biroul de presă al ISU Brăila anunţă că, pentru a se evita efectul de „panică”, activitatea a fost comunicată Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât populaţia din zonele de audibilitate ale sistemului de avertizare-alarmare să fie informată despre desfăşurarea acestui exerciţiu.

În cazul unui accident la construcţiile hidrotehnice din aval de barajul amintit, autorităţile locale şi populaţia din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea vor fi avertizate în timp operativ prin sistemul respectiv, acesta fiind acţionat din punctul de comandă amplasat la Centrala hidroelectrică Movileni.

Pe teritoriul judeţului sunt amplasate în total 36 de sirene în municipiul Brăila şi comunele Chiscani, Măxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scorţaru Nou, Siliştea, Traian, Tudor Vladimirescu şi Vădeni.
Categorie articol: 

Comentarii