Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sume suplimentare, de la buget, pentru citeva institutii

Daca tot nu se fac locuinte in judet si nici cine stie ce proiecte de dezvoltare comunala, macar sa folosim banii alocati in acest scop, pentru altceva! Este filosofia in baza careia s-au facut recent virari de credite bugetare, la Consiliul Judetean. Dupa o atenta analiza a situatiei bugetare la mijlocul lunii iulie, precum si a cheltuielilor prognozate pina la finele anului, conducerea CJ a ajuns la concluzia ca exista un deficit de fonduri, la anumite capitole de cheltuiala, considerate importante. Ca atare, in conditiile in care nu s-au alocat sume suplimentare pentru rectificarea bugetului judetului, pe capitolele respective, consilierii judeteni au aprobat trecerea unor fonduri alocate, initial, pentru "alte servicii in domeniul locuintelor, serviciilor si dezvoltarii comunale ", la "autoritati executive", "serviciul public comunitar", Centrul Militar Zonal, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Scoala speciala si Biblioteca Judeteana. Motivatia reducerii alocatiei pentru partea de locuinte si de dezvoltare comunala este explicata in raportul de specialitate: "in acest moment nu exista documentatii aferente listei proiectelor, ulterior aceasta suma urmind a fi acoperita din fondul de rulment constituit din excedentul bugetar propriu al Consiliului Judetean".
Capitolul "alte servicii in domeniul locuintelor, serviciilor si dezvoltarii rurale" a fost saracit cu 500.000 RON, care au fost impartiti astfel: 110.000 lei pentru "Autoritati executive", 20.000 lei pentru Serviciul Public Comunitar, 65.000 lei pentru Centrul Militar Zonal, 55.000 lei pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, 200.000 lei pentru Scoala speciala, iar restul de 50.000 lei pentru Bilblioteca Judeteana. Cele 110.000 lei alocate "autoritatilor executive" sint destinate platii diferentelor la cotizatiile aferente Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est Braila, pe anul 2006, respectiv Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, precum si pentru "alte cheltuieli materiale".

Serviciul de Evidenta Informatizata a persoanei functioneaza fara licente de calculator

Pe de alta parte, Serviciul Public Comunitar de Evidenta Informatizata a Persoanei are nevoie de bani, pentru achizitionarea de licente de software la cele sase calculatoare aflate in dotare. In raportul de specialitate pe care-l semneaza, directorul executiv Alina Rusu nu se sfieste sa anunte ca "in prezent, acestea functioneaza cu programe nelicentiate, riscind sanctionarea cu amenda contraventionala si confiscarea tehnicii de calcul".
In ceea ce priveste Centrul Militar Zonal, acesta va folosi banii primiti suplimentar pentru achizitionarea unei centrale termice. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va cumpara o masina moderna de descarcerare, iar Scoala speciala Braila va efectua reparatii curente la sediul sau, respectiv ingienizari, raschetarea parchetului si inlocuirea lambriului la salile de clasa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii