Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suflet de erou IV

Anul acesta se împlinesc 157 de ani de la înfiinţarea armei Geniu, moment aniversar sărbătorit printr-o serie de manifestări dedicate eroilor şi veteranilor acestei arme.
Astfel, în perioada 14 - 31 mai 2016, garnizoana Brăila va organiza şi desfăşura activităţi de cinstire a veteranilor participanţi la misiuni în teatrele de operaţii, din arma Geniu, ca semn de recunoştinţă pentru veteranii armei care au murit luptând pentru libertate, credinţă, întregirea neamului şi care au pus, prin jertfa lor, patria mai presus decât propria existenţă.
Demersul a fost iniţiat de Brigada 10 Geniu "Dunărea de jos", în colaborare cu Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir", prin sucursala Brăila şi reprezentanţi ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Arma Geniu "General Constantin N. Hârjeu" - filiala Brăila, şi Primăria Municipiului Brăila. Special pentru această zi va avea loc spectacolul caritabil "Suflet de erou IV". Manifestarea face parte din campania desfăşurată de AMVVD pentru construirea primului centru de recuperare şi refacere din România, absolut necesar pentru militarii veterani şi militarii răniţi în teatrele de operaţii din afara ţării, precum Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest.
Spectacolul caritabil va avea loc pe 27 mai 2016, ora 18.30, pe scena de pe Esplanadă şi va fi susţinut de echipa de majorete şi ansamblul de dansuri greceşti "Pandora", ale Cercului militar Brăila. De asemenea, va fi susţinut şi un program de muzică militară de către Garnizoana Brăila, urmat de spectacolul oferit de grupul folcloric "Pandelaşul" al Casei de cultură a municipiului Brăila, Rodica Creţu - ETNO TV şi colaboratorii săi - Gore Belanschi, Nicoleta şi Ştefan Miriuţă, Brăduţa şi Ninel Stângaciu.

 
Categorie articol: 

Comentarii