Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sudanul anunta ca nu are informatii noi despre locul in care se afla turistii rapiti in Egipt

Sudanul nu dispune de informatii privind o noua localizare a celor 19 ostatici europeni si egipteni, a declarat simbata un oficial sudanez de rang inalt, dupa ce Tripoli a negat ca acestia s-ar afla in Libia, relateaza AFP.
"Verificam si lucram mult la acest caz, dar nu avem nici o informatie noua pentru moment", a declarat Ali Yussuf, director de protocol in Ministerul sudanez de Externe.
Libia a dezmintit vineri seara prezenta pe teritoriul sau a celor 11 turisti europeni si opt egipteni rapiti in urma cu o saptamina din sudul Egiptului, asa cum afirmau surse sudaneze si egiptene.
"Operatiunile de cautare s-au incheiat si putem preciza ca ostaticii si rapitorii lor nu sint in Libia", a declarat un oficial libian, sub acoperirea anonimatului.
Capturati la 19 septembrie in zona desertica din sud-vestul Egiptului, in timp ce se aflau intr-un safari cu autovehicule de teren, cei 19 ostatici au fost intii transferati in Sudan de catre rapitori, a caror nationalitate este necunoscuta.
Grupul este format din 11 turisti - cinci italieni, cinci germani si o romanca - precum si opt egipteni: doi ghizi, patru soferi, un granicer si organizatorul excursiei.
Sudanul anuntase joi ca grupul de ostatici a fost transferat in Libia, "la circa 13-15 kilometri de frontiera", in regiunea Jebel Aounat, la limita Sudanului, Egiptului si Libiei. Un oficial egiptean din domeniul securitatii confirmase informatia.
"Potrivit ultimelor vesti, ostaticii sint bine", a declarat Yussuf.
Rapitorii au cerut ca Germania sa fie responsabila de achitarea unei rascumparari de sase milioane de euro, conform unui oficial egiptean din domeniul securitatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii