Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventii pentru legume-fructe si agricultura ecologica

Producatorii care practica agricultura ecologica si cultivatorii de legume si fructe pot depune cereri pentru obtinerea subventiilor pina la 12 decembrie, a anuntat Ministerul Agriculturii.
Pentru sectorul legume-fructe sumele sint cuprinse intre 1.100 si 3.700 de lei pe hectar, pentru o suprafata de maxim trei hectare, iar beneficiarii pot fi persoane fizice membre ale asociatiilor sau organizatiilor profesionale legal constituite, persoane fizice autorizate, persoane juridice, membrii grupurilor de producatori, ai grupurilor de producatori recunoscute preliminar sau ai organizatiilor de producatori.
Pentru a beneficia de sprijin, agricultorii trebuie sa lucreze minim 0,25 de hectare si pot solicita subventia fie numai pentru suprafetele de pe care sint recoltate legume sau numai pentru suprafetele de pe care sint recoltate fructe.
In cazul agriculturii ecologice sprijinul este de 50% din contravaloarea taxei de inspectie si certificare, valoarea maxima a sprijinului fiind de 900 lei.
Totodata, vor fi acordati 425 lei pe hectar pentru culturile de teren arabil, pasuni si finete permanente aflate in perioada de conversie si 700 lei/hectar pentru culturi de vita de vie si livezi aflate in perioada de conversie, pentru maxim 20 de hectare pentru fiecare producator. De asemenea, este prevazut un sprijin de 75 lei pe familia de albine certificata in sistemul de agricultura ecologica, pina la maximum 50 familii de albine.
Agricultorii trebuie sa aiba minim 0,25 hectare cultivate in sistemul de agricultura ecologica pentru a primi banii, dar si sa fie inregistrati in Registrul electronic al operatorilor din agricultura ecologica, tinut de Ministerul Agriculturii si in registrul electronic gestionat de responsabilul pentru agricultura ecologica din fiecare directie agricola.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii