Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventie de 400 lei/ha pentru irigatii

Organizatiile de agricultori vor primi de la stat pina la 400 de lei pe hectar pentru acoperirea cheltuielilor de exploatare, intretinere si reparatie a instalatiilor de irigatii. Masura aplicabila pentru sezonul 1 octombrie 2007 - 30 septembrie 2008, a fost instituita printr-un ordin al ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes.
Sprijinul financiar este acordat organizatiilor si federatiilor de agricultori din domeniul imbunatatirilor funciare, care pot fi organizatii ale utilizatorilor de apa (OUAI) sau organizatii de desecari-drenaje care au si activitati de irigatii. Cuantumul de 400 de lei reprezinta o subventie anuala, iar organizatiile si federatiile pot depune deconturi lunare ale cheltuielilor, suma totala decontata intr-un an fiind in limita a 400 de lei pe hectar.
De mentionat este ca Ministerul Agriculturii acorda un alt tip de sprijin financiar, in cuantum de 700 lei/ha, tuturor celor care isi iriga terenurile agricole, indiferent daca sint sau nu membri ai unei asociatii a utilizatorilor de apa, inclusiv celor care iriga cu ajutorul motopompelor. La nivel national, agricultorii au cerut ca subventia de 700 lei/ha sa fie acordata pe trepte de pompare, nu in mod egal, indiferent de treapta de pompare.
Categorie articol: 

Comentarii