Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subprefectul Dumitru Popa a fost instalat oficial in functie

Noul subprefect al judetului, Dumitru Popa, a depus ieri dupa-amiaza juramintul, instalindu-se oficial in fotoliul cabinetului din Prefectura. La ceremonie au fost prezenti prefectul Nicolae Mitroi, subprefectul Mircea Fudulaiche, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, primarul Constantin Cibu, viceprimarul Daniela Vasioiu si fostul subprefect, Aurica Avram. Prefectul Mitroi a dat citire Hotaririi de Guvern prin care a fost numit Dumitru Popa, dupa care noul subprefect si-a rostit juramintul de credinta, cu mina pe Biblie.
Prefectul Mitroi si-a exprimat convingerea ca va lucra foarte bine cu Popa, asa cum a colaborat si cu Aurica Avram: "Avind in vedere ca domnul Popa a ocupat deja o functie publica, in calitate de director la Agentia pentru Protectia Mediului, am colaborat bine, drept pentru care sint indreptatit sa cred ca vom lucra bine impreuna la Prefectura. Speranta mea este ca, prin tineretea dumnealui, va aduce un suflu proaspat la Prefectura".
Printre cei care au luat cuvintul s-a numarat fostul subprefect, Aurica Avram: "Vreau sa multumesc fostilor mei colegi, care m-au propulsat in functia pe care am detinut-o pina ieri si, de asemenea, pentru aprecierile ce mi-au fost adresate de catre institutia prefectului. Eu cred ca am avut o buna colaborare si sint convins ca, si de acum incolo, prin venirea domnului prefect Dumitru Popa, aceasta colaborare va continua. De acum incolo, vom lucra in institutii diferite ale statului, dar care, pina la urma, au acelasi interes, si anume acela de a servi interesul public. Eu multumesc si angajatilor institutiei prefectului, tuturor functionarilor publici care au inteles, de-a lungul scurtului meu mandat, cerintele pe care le presupune conduita in aceasta institutie, cred eu ca ne-am realizat atributiunile, in linii mari si in limita posibilitatilor. Eu doresc succes institutiei prefectului si tuturor celor care lucreaza in Prefectura".
In ceea ce-l priveste, noul subprefect a declarat: "Noua functie, pentru care tocmai am depus juramintul este o mare provocare pentru mine. Nu ma sperie, sper sa pot sa-i fac fata cu brio, voi incerca, asa cum a facut si domnul Avram, sa-mi desfasor activitatea sub semnul legalitatii, a respectarii transparentei actului decizional si a bunei colaborari cu prefectul si cu toti salariatii".
Amintim ca Popa a fost numit in noua functie, joia trecuta, prin Hotarire de Guvern. El a ocupat un loc lasat vacant de Aurica Avram, a parasit aceasta functie pentru a reveni in magistratura si a profesa ca procuror. Popa a avut de asteptat citeva zile, pina sa se instaleze in functie, dat fiind ca intii trebuia sa fie publicata Hotarirea de Guvern respectiva in Monitorul Oficial. El urmeaza sa faca si o serie de cursuri, la Institutul National de Administratie, dupa care va da concurs, pentru ocuparea definitiva a postului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii