Mergi la conţinutul principal

Subiecte dificile la matematică


Subiectele la matematică au fost dificile pentru cei care nu stăpânesc domeniul şi, mai ales, au pierdut contactul cu şcoala de ceva vreme. "Structura subiectelor a respectat programa. La cele de tip M1, la subpunctele C de la fiecare subiect itemii au avut o dificultate mai mare. Se poate obţine nota şapte sau opt fără probleme. Cei care voiau mai mult trebuiau să fie mai atenţi. Subiectele de la M2 au fost normale pentru candidaţii din seria actuală, ei nu au avut greutăţi în rezolvare. În schimb, cei din seriile anterioare au avut dificultăţi, unii dintre ei chiar nu au putut rezolva mare lucru. Cred că din cauza acestor situaţii promovabilitatea va fi redusă", a explicat inspectorul de matematică Mihaela Giurcă. Profesorul Iulian Danielescu a spus, la rândul său, că pentru elevii de la Colegiul "Bălcescu" subiectele nu au fost dificile şi vor fi rezultate bune, dacă nu foarte bune. Andreea V. a susţinut examenul la matematică M1: "Am parcurs de cel puţin două ori subiectul. Mi s-a părut simplu, mai degrabă mi s-a părut a fi de tip M2. Eu nu am nevoie de nota de la Bac (la matematică) pentru că voi merge la drept. Îmi permit chiar şi o notă aproape de 9". Şi alţi candidaţi de la "Murgoci" sau de la "Bălcescu", de la matematică-informatică, au avut aceeaşi părere, că a fost mai uşor decât credeau, că au fost subiecte abordabile. La "Cerna", la M2 candidaţii au apreciat subiectele ca fiind destul de uşoare, dar necesitau atenţie pentru a nu se greşi. În schimb, Ana-Maria B., de la Liceul Teoretic "Constantin Angelescu" Ianca, a ieşit dezamăgită din sală: "Nu am făcut meditaţii, poate de aceea mi s-au părut foarte grele...".

Subiectele I şi II au fost mult mai simple decât variantele publicate pe internet

La istorie, în schimb, subiectele au fost de-a dreptul uşoare, la primele două întrebările fiind mai uşoare decât cele pentru elevii de clasa a VIII-a. "Subiectele nu au fost grele, eu am lucrat aşa ceva cu elevii la clasă. Dacă erau atenţi la ce se cerea în întrebare puteau rezolva totul foarte bine. Nu s-a pus accent pe memorare, la subiectul III trebuia atenţie pentru încadrarea în spaţiul istoric, dar nu era foarte greu pentru că era vorba de o perioadă mai mare de timp. Şi eseul a fost acceptabil", a spus prof. Mircea Moroşanu, directorul Liceului "Iorga". Absolventa de la "Murgoci" Ruxandra S. a apreciat că subiectele au fost accesibile. "Subiectele I şi II au fost mult mai simple decât variantele publicate pe internet. Reperele subiectului III necesitau puţin mai multă logică, dar evenimentele erau ştiute clar de către fiecare român". Altor candidaţi însă eseul li s-a părut dificil de structurat având în vedere ordinea evenimentelor. Candidaţii de la "Iorga" s-au declarat încântaţi de subiecte şi au recunoscut că în pofida emoţiilor s-au descurcat foarte bine.
Din fericire, la această probă nu a fost eliminat niciun candidat, spre deosebire de prima probă de luni, când au fost eliminaţi din examen trei candidaţi, care au fost prinşi cu fiţuici asupra lor.
Mâine urmează ultima probă a bacalaureatului, proba la alegere conform profilului şi specializării.
Primele rezultate se vor afişa duminică după-amiază, iar depunerea contestaţiilor se va putea face luni, între orele 8.00 şi 12.00. Rezultatele finale se vor afla vineri, 8 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro