Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sub stelele Europei"

Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar a fost gazda lansarii oficiale a proiectului Phare "Sub stelele Europei - valorile europene, valorile satului romanesc", in valoare de 60.000 de euro. Moderatorul intilnirii, Orventina Leu, a prezentat coordonatele principale ale proiectului: contributia la integrarea mai rapida a Romaniei in Uniunea Europeana prin adoptarea valorilor pe care aceasta le promoveaza si prin cresterea vizibilitatii actiunilor sale in tara noastra, cresterea gradului de cunoastere si intelegere a procesului de aderare la Uniunea Europeana in rindul populatiei din mediul rural prin abordarea unor subiecte de informare si dezbatere adecvate.
Grupul tinta al proiectului este reprezentat de populatia rurala din cele 20 de localitati din judetele: Braila, Buzau, Galati, Tulcea, Vrancea. Din Braila sint implicate liceele si grupurile scolare: "George Valsan" Faurei, "Constantin Angelescu" Ianca, Grup Scolar Industrial Insuratei si "Matei Basarab" Maxineni. Orventina Leu a precizat ca intre activitatile din proiect sint incluse: instruire pentru echipele locale, identificarea nevoilor de informare locale, conceperea si implementarea unor proiecte de informare pentru fiecare comunitate in parte si, in final, organizarea unui tirg de proiecte de informare europeana pentru comunitatile din proiect. Dupa un an de zile vor fi instruiti aproximativ 40.000 de cetateni, din care 10.000 de tineri.
Inspectorul general Lilliana Tudoran a apreciat ca proiectul este foarte important pentru Braila si va contribui, in mod sigur, la crearea unei alte mentalitati. Inspectorul reponsabil cu proiectele de cooperare europeana, prof. Madalina Vlad, a prezentat apoi stadiul proiectului la Braila: la nivelul scolilor s-au ales echipele de proiect, formate din elevi si profesori - care sa aiba notiuni de informatica si sa fie buni comunicatori. In final, s-au prezentat echipele de proiect si s-au discutat actiunile viitoare din cadrul proiectului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii