Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA vor continua sa sprijine aderarea Ucrainei la NATO

Statele Unite vor continua sa sprijine candidatura Ucrainei la NATO, indiferent cum se va incheia criza politica din Ucraina, a declarat miercuri secretarul american al Apararii, Robert Gates, citat de AFP.
"Ucraina este in prezent intr-o perioada de tranzitie politica si i-am promis ministrului (ucrainean al Apararii) ca sintem dispusi sa cooperam cu orice coalitie care ar putea fi formata", a declarat el, in urma unei intilniri cu omologul sau ucrainean, Iuri Ehanurov.
Aceste declaratii intervin in contextul in care la Kiev au inceput consultarile in vederea dizolvarii Parlamentului.
"Pozitia noastra va ramine aceeasi. Desigur, va trebui sa facem fata realitatilor politice, dar in pricipiu, pozitia noastra ramine neschimbata", a adaugat acesta intr-o conferinta de presa, cu ocazia unei conferinte regionale pentru aparare, desfasurate la Ohrid (Macedonia).
Problema alaturarii Ucrainei la MAP, care echivaleaza cu statutul de candidat oficial la aderare, va fi analizata din nou in decembrie de cele 26 de state membre NATO.
In aprilie, in pofida sprijinului american, liderii NATO au refuzat sa acorde acest statut oficial Ucrainei si Georgiei, dar au promis integrarea pe termen lung a celor doua foste republici sovietice. Germania si Franta si-au exprimat totodata reticenta fata de acest demers.
In opinia expertilor, criza politica din Ucraina risca sa afecteze aceasta ambitie a statului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii