Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA vor acorda Israelului un ajutor de 30 de miliarde de dolari, potrivit unui nou acord

Statele Unite si Israelul au semnat, ieri, un acord oficial, in baza caruia Washingtonul va furniza statului evreu 30 de miliarde de dolari sub forma de ajutor in domeniul apararii, in urmatorii zece ani, suma fiind cu 25 la suta mai mare fata de ultimii ani, relateaza Reuters.
In cadrul ceremoniei de semnare a acordului, desfasurata la Ierusalim, subsecretarul american de Stat, Nicholas Burns, a pledat in favoarea acordarii de ajutor Isrelului, pentru ca statul evreu sa isi poata mentine avantajul militar asupra adversarilor sai din regiune.
"Nu mai este necesar sa precizez, avind in vedere situatia Israelului, o regiune foarte violenta si instabila, ca domeniul sau militar prezinta interes pentru tara noastra, si am convenit asupra acestui lucru", a explicat Burns.
"Cred ca tot ceea ce am facut este guvernat de acest principiu, la fel si acordul pe care l-am semnat astazi", a adaugat el.
Potrivit lui Burns, Statele Unite considera "acest ajutor de 30 de miliarde de dolari acordat Israelului drept o investitie in procesul de pace, o pace pe termen lung, care nu poate fi instaurata fara putere".
Administratia George W. Bush anuntase, luna trecuta, ca va oferi armament in valoare de 20 de miliarde de dolari Arabiei Saudite si altor state din Golful Persic, in decurs de zece ani. Totodata si Egiptul va primi un ajutor in valoare de 13 miliarde de dolari.
Categorie articol: 

Comentarii