Mergi la conţinutul principal

SUA si Japonia ar putea lucra la imbunatatirea sistemelor de aparare antiracheta

Japonia ar putea aloca sute de milioane de dolari pentru a elimina deficientele sistemului de aparare antiracheta, care au fost observate in timpul testelor efectuate de Coreea de Nord, la 4 si 5 iulie 2006, a afirmat miercuri un manager al Lockheed Martin Corp., citat de Reuters.
De asemenea, este pusa in discutie indepartarea "barierelor" din calea coordonarii cu Statele Unite, pentru a stopa rachetele care ar putea transporta focoase chimice, biologice sau nucleare, a declarat Ed Butt, managerul unei unitati de aparare antiracheta din cadrul Lockheed.
Lockheed Martin este principalul furnizor al Pentagonului si conduce una dintre cele doua echipe americane care construiesc un sistem de managementul luptei, punctul central al scutului in valoare de miliarde de dolatri, ce include sisteme terestre, marine si aeriene.
Investitiile japoneze s-ar putea ridica la "citeva sute de milioane de dolari, pe o perioada de cinci ani", posibil in sisteme proprii de comanda si control, precum si in solutii americane, a precizat Butt.
Cind a lansat, in iulie, rachete cu raza scurta, medie sau lunga de actiune, Coreea de Nord a demonstrat ca poate ataca punctele sensibile ale scutului, a apreciat acesta.
El a afirmat ca discutii privind eliminarea acestor deficiente au avut loc luna trecuta si vor fi reluate luna aceasta, cu participarea unor oficiali politici si militari americani. Butt a adaugat ca una dintre o probleme o reprezinta refuzul ambelor parti de a imparti sistemele de comanda si control, din "motive militare evidente".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro