Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA se opun unui eventual atac israelian impotriva Iranului

Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, a afirmat miercuri ca Statele Unite se opun in prezent unui eventual atac israelian impotriva complexelor nucleare din Iran, relateaza AFP.
"Americanii nu sint dispusi sa ne permita sa atacam Iranul", a declarat Barak la postul de radio al armatei israeliene, unde a fost intrebat despre continuarea programului nuclear iranian.
"Pentru moment, trebuie ca procesul diplomatic sa inregistreze progrese, insa exista numeroase optiuni, Israelul este o tara puternica si este mai bine sa nu vorbim despre acest subiect", a adaugat el.
"Pozitia Statelor Unite, care este cunoscuta, este ca tot ceea ce trebuie sa facem este sa actionam in domeniul informatiilor si sa accentuam sanctiunile economice impotriva regimului lui (Mahmoud) Ahmadinejad", a spus ministrul.
La rindul sau, cotidianul Haaretz a afirmat miercuri ca Washingtonul a respins recent o cerere privind asistenta militara din partea Israelului, care ar incerca sa-si consolideze capacitatile militare impotriva complexelor nucleare ale Iranului.
Potrivit cotidianului, care nu mentioneaza nici o sursa, americanii au interpretat aceasta cerere "prezentata si refuzata la cel mai inalt nivel" drept un semnal ca Israelul a avansat foarte mult in pregatirile privind un astfel de atac.
Tot Haaretz scrie ca americanii au averizat Israelul in legatura cu faptul ca un astfel de atac le-ar compromite interesele si au cerut sa fie anuntati daca o astfel de ofensiva ar urma sa fie declansata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii