Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA prezinta principiile eliminarii vizelor pentru statele est-europene

Statele Unite intentioneaza sa sublinieze aspectele legate de securitate si nu eforturile de prevenire a imigratiei ilegale in cazul suspendarii regimului de vize pentru noile state comunitare, au declarat oficiali americani, citati de agentia CTK in pagina electronica de vineri.
Aceste declaratii au fost facute de oficiali ai departamentelor de Stat si Securitate Interna in cursul unei intilniri cu ambasadorii noilor state membre ale Uniunii Europene, potrivit lui Daniel Novy, oficial al ambasadei Cehiei la Washington.
La intilnirea de la ambasada Cehiei din Washington au participat ambasadorii Slovaciei, Ungariei, Poloniei, Estoniei, Letoniei si Lituaniei, statele est-europene care au infiintat Coalitia pentru Egalitatea Vizelor in urma cu doua luni, dar si reprezentanti ai Greciei, Maltei, Ciprului, Bulgariei si Romaniei.
Daniel Novy a precizat ca actualul regim de eliminare a vizelor reflecta situatia de dinainte de 11 septembrie 2001, dar a adaugat ca trebuie pus accentul pe criteriile de securitate. Oficialii americani prezenti la intilnirea de vineri au subliniat ca limita de respingere a cererilor de vize nu ar trebui sa reprezinte criteriul absolut si decisiv de ridicare a regimului de vize, dar va fi un criteriu care va fi luat in seama.
Paul Rosenzweig, consilier al adjunctului secretarului Directiei de Politica din cadrul Departamentului pentru Securitate Interna, a declarat ca noul program de eliminare a vizelor se va axa pe schimbul de informatii in ceea ce priveste documentele de calatorie pierdute, cetatenii care se deplaseaza in Statele Unite, repatrierea persoanelor care locuiesc ilegal in Statele Unite, dar si pe implementarea noului sistem electronic de acces la astfel de date.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii