Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA au acordat Georgiei un prim ajutor de urgenta, in valoare de 250.000 de dolari

SUA au deblocat un prim ajutor de urgenta in valoare de 250.000 de dolari pentru Georgia, meniti sa asigure produse de stricta necesitate pentru 10.000 de persoane afectate in urma conflictului ruso-georgian, a declarat luni un purtator de cuvint al Departamentului de Stat, citat de AFP.
Statele Unite au inceput sa distribuie Georgiei un ajutor umanitar de urgenta, dar produsele de care dispune ambasada americana de la Tbilisi "ar trebui sa fie epuizate pina la sfirsitul zilei", a precizat Robert Wood, in cadrul unei conferinte de presa.
Ambasada "a adoptat duminica o declaratie de stat de urgenta si a deblocat un ajutor initial de 250.000 de dolari pentru a furniza produse de urgenta celor aproximativ 10.000 de persoane", a adaugat el.
Statele Unite intentioneaza sa majoreze ajutorul in functie de nevoi, a mai spus el.
Produse medicale si de urgenta se afla in Germania in prezent, iar Statele Unite poarta o serie de consultari la ONU pentru transportarea lor in Georgia "cit mai curind posibil", a continuat Wood.
Ambasada Statelor Unite la Tbilisi a distribuit colete de urgenta prevazute in ipoteza unei catastrofe naturale: corturi, paturi, asternuturi, produse de igiena, imbracaminte, paturi si medicamente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii