Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA încearcă o încetare a focului în Gaza

Eforturile diplomatice s-au intensificat recent în capitala egipteană, pe când ofensiva aeriană şi terestră desfăşurată de armata israeliană asupra enclavei palestiniene continuă fără răgaz. În acelaşi timp, zeci de rachete palestiniene lovesc zilnic teritoriul statului evreu, mai scrie AFP.
De asemenea, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că „trebuie făcut totul pentru a pune capăt imediat suferinţei populaţiei civile din Gaza", la finalul unei convorbiri telefonice cu secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Palatul Elysee.
În cadrul acestei convorbiri dedicate situaţiei din Gaza şi Israel, Ban Ki-moon i-a împărtăşit preşedintelui francez „în detaliu eforturile pe care le desfăşoară actualmente în Orientul Mijlociu alături de ansamblul partenerilor şi protagoniştilor în cauză pentru a ajunge cât mai repede posibil la un armistiţiu şi după aceea la o soluţionare a crizei", conform comunicatului, citat de AFP şi preluat de agerpres.ro.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii