Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Studenţii vor primi burse şi în vacanţe

• bursele sociale, de merit şi de performanţă se vor acorda pe toată durata anului universitar, inclusiv în vacanţa de vară

 

Încă o veste bună pentru studenţi! După transportul feroviar gratuit şi creşterea fondului pentru burse, recent, s-a stabilit ca studenţii să beneficieze de burse pe tot parcursul anului universitar, deci inclusiv în perioada vacanţelor.

“În urma demersurilor Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), începând chiar din acest an universitar, bursele, indiferent de tipul acestora (sociale, de merit, de performanţă), se vor acorda pe toată durata anului universitar (12 luni), inclusiv pe perioada vacanţelor (în acelaşi cuantum ca în timpul anului universitar)”, se arată într-un comunicat ANOSR.

Decizia vine după ce în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4104 din 21.06.2017 privind modificarea şi completarea Anexei la Ordinul nr. 3392 din 27.02.2017 privind stabilirea “Criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă”, care reglementează acest lucru.

De asemenea, studenţii înmatriculaţi în ultimul an de studiu la ciclul de licenţă/master, ce beneficiază de orice tip de bursă în ultimul semestru de studii, vor primi acelaşi tip de burse/bursă până în luna septembrie a anului respectiv, indiferent de momentul când îşi susţin examenul de finalizare a studiilor.

Reamintim că, anul acesta, fondul pentru bursele studenţilor a crescut de la 83 lei/lună/student bugetat la 201 lei/lună/student bugetat.
Categorie articol: 

Comentarii