Mergi la conţinutul principal

Studenţii Facultăţii de Inginerie, instruiţi în fabricaţia digitală a produselor

Modulul trei al proiectului PLM Adaptor, prin care s-au instruit în domeniul fabricaţiei digitale sute de studenţi din întreaga ţară, s-a finalizat acum câteva zile. Dintre sutele de studenţi, 100 au fost de la Facultatea de Inginerie Brăila. Sub coordonarea directă a conf. dr. ing. Dorinel Eftimie, studenţii au învăţat că pe baza modelului 3D al produsului proiectat, care a fost verificat la solicitări exterioare, pot simula fabricaţia produsului şi totodată pot optimiza acest proces cu ajutorul unui software de ultimă generaţie de tip CAM (Computer Aided Manufacturing).
Înscrierea studenţilor pentru acest al treilea modul s-a făcut on-line, iar prezenţa a fost obligatorie, la fel ca la celelalte două module. Cursanţii au primit teme de casă, care au urmărit crearea de abilităţi în simularea fabricaţiei reperelor realizate în cadrul modulelor anterioare. Evaluarea s-a făcut prin calificative atribuite competenţelor dobândite: capacitatea de analiză a geometriei piesei de prelucrat, alegerea sculelor şi operaţiilor corespunzătoare, posibilitatea definirii materialului piesei, semifabricatului şi a zonelor de prelucrat, capacitatea de înţelegere a diverselor strategii de prelucrare, cunoaşterea structurilor de date specifice proiectării roboţilor, a precizat decanul facultăţii, conf. univ. dr. ing. Adrian Goanţă. Primii 80 de studenţi, cu prezenţa cea mai bună, au primit în ordinea clasamentului oferit de participarea la cursuri, manuale gratuite cu întreaga materie predată. Doi studenţi din 100 nu au primit diplome pentru că nu au avut o prezenţă bună la ore.
Modulul viitor de instruire se referă la managementul documentaţiei tehnice şi presupune punerea unui accent deosebit pe managementul documentaţiei pe întreg ciclul de viaţă al produsului, prin folosirea soluţiilor de tip PDM (Product Data Management).
Proiectul PLM - Adaptor se va finaliza în 2012 şi are ca scop creşterea aptitudinilor de muncă pentru 700 de studenţi din şapte centre universitare, din care face parte şi Facultatea de Inginerie din Brăila.
Proiectul este realizat de ADA - liderul în implementări PLM (PLM - managementul ciclului de viaţă al produsului) în România - împreună cu şapte dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior tehnic din ţară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro