Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Strins de git de proful de istorie

A primit o bataie buna, de ziua lui. Un elev de 15 ani al Scolii "Ecaterina Teodoriu" din municipiu, il acuza pe profesorul sau de istorie, Simion Gogorita, ca l-ar fi lovit cu pumnul in cap, l-ar fi strins de git si l-ar fi aruncat peste banci, drept raspuns la o solicitare a copilului, de a i se explica din nou un amanunt pe care nu-l intelesese, din lectia predata. Totul s-a intimplat in timpul orei de istorie, la clasa a VIII-a, cind la final, Ionut Priceputu i-a cerut profesorului citeva lamuriri suplimentare. Baiatul povesteste ca profesorul venise nervos la clasa, iar cind l-a auzit ce-i cere, s-a infuriat si mai tare, l-a lovit in cap, dupa care l-a luat de git si l-a aruncat peste banci. Ulterior, desi baiatul se ranise, iar singele ii cursese pe camasa, l-a dat afara din clasa. In pauza, unul dintre colegii elevului batut i-a sunat pe parintii acestuia, care-l asteptau acasa pentru a-i sarbatori ziua de nastere, le-a spus ce s-a intimplat si i-a chemat la scoala, sa-l ia pe adolescent, pentru ca acesta era prea socat ca sa se poata deplasa singur. Cind l-au vazut in ce stare este, plin de singe, parintii s-au ingrozit. Tatal acestuia, Daniel Priceputu, l-a cautat pe profesor, ca sa-i ceara socoteala, insa acesta a negat ca l-ar fi lovit atit de tare. Barbatul spune ca i-a intrebat si pe elevi, care i-au confirmat ca fiul sau nu se facuse vinovat de nimic: "Ionut i-a spus “Mai explicati-mi si mie o data, ca n-am inteles” si atunci profesorul s-a dus si i-a aplicat un pumn in cap. “Ce n-ai inteles?”, i-a dat un pumn in cap, l-a luat ameteala pe baiat si l-a luat asa, de git si l-a trintit peste banci. Nu pot sa concep asa ceva, eu nu permit nimanui sa ridice mina asupra copilului meu. Ce a facut? Nu a facut nimic, i-am intrebat si pe colegii lui de clasa, au fost martori, ne-au spus cu totii ca Ionut nu a facut nimic rau. S-au luat si declaratii de la copii. Eu am fost sa vorbesc si cu profesorul, dar el a zis ca nu-i adevarat, ca sa stau sa-mi explice. Ce sa-mi explice? Cind l-am vazut in ce stare este, plin de singe pe camasa, mi s-a facut rau. Si asta de ziua lui, noi il asteptam sa sarbatorim impreuna si uite ce sarbatoare, a ajuns la spital!" Demn de mentionat este si faptul ca elevul agresat sustine ca n-ar fi prima oara "cind se intimpla asa ceva cu profesorul de istorie"

"Nu trebuie sa toleram astfel de abateri, astfel de incidente"

Conducerea scolii a luat deja declaratii de la elevi si a demarat o ancheta in acest caz, pentru a stabili ce s-a intimplat in clasa.
Directorul Ion Nedelcu a declarat: "Am facut primele cercetari sa vedem daca este adevarata situatia si intr-adevar, in timpul orei de istorie, s-a desfasurat acest eveniment. Am inteles ca domnul profesor a fost deranjat de citeva ori in timpul lectiei si elevul, dupa citeva observatii, a fost invitat afara, intr-o nota mai fortata. Eu condamn astfel de manifestari si nu pot sa fiu de acord cu ele, chiar sint surprins de astfel de iesiri. Vom desemna o comisie de ancheta care pe baza regulamentului scolar, a statutului personalului didactic, va avea posibilitatea sa cunoasca mai bine acest caz si sa decida modul in care va fi sanctionat, pentru ca va fi o sanctiune, si fara o sanctiune mai dura nu se poate. Nu trebuie sa toleram astfel de abateri, astfel de incidente".
Profesorul acuzat nu a putut fi contactat, in cursul dupa-amiezii de ieri. El insa va fi audiat de comisia de ancheta, pentru a-si putea prezenta punctul de vedere. Parintii copilului au de gind sa-i scoata acestuia certificat medico-legal si sa faca plingere impotriva cadrului didactic care a ridicat mina asupra fiului lor.
Categorie articol: 

Comentarii