Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stresul şoferilor o să mai scadă puţin

Asfaltarea tronsonului de pe Str. Griviţei, cuprins între intersecţiile cu Str. G-ral Eremia Grigorescu şi Str. 1 Decembrie 1918, este în plină derulare şi sunt toate şansele ca operaţiunea să fie finalizată în circa o săptămână. Primarul Aurel Simionescu speră că lunea sau marţea viitoare se va putea da drumul circulaţiei auto pe această porţiune de stradă. Reluarea traficului pe tronsonul respectiv, cu câte două benzi pe fiecare sens de mers, va fi mai mult decât benefică pentru şoferi, care în prezent trebuie să folosească rute ocolitoare, deoarece atât Griviţei cât şi B-dul Dorobanţilor sunt în lucru, între străzile G-ral Eremia Grigorescu şi 1 Decembrie 1918. "S-a turnat primul strat de asfalt, de la Gării (Eremia Grigorescu n.n.) până la intersecţia cu Dianei. De la Dianei până la Republicii (1 Decembrie 1918 n.n.) se compactează fundaţia de piatră. Dacă se menţine ritmul actual de lucru, până lunea sau marţea viitoare dăm drumul la circulaţie", ne-a declarat, ieri, primarul Aurel Simionescu.
În urmă cu câteva luni, reprezentanţii Primăriei spuneau că tronsonul care se asfaltează acum va fi redat circulaţiei până la Paşte, adică până la sfârşitul lunii aprilie. Vremea a trecut şi lucrările se apropie de final abia acum, la jumătatea lui august. Problema cea mare e, însă, că mai sunt câteva săptămâni şi expiră termenul de execuţie a întregii străzi Griviţei, adică până la intersecţia cu Calea Călăraşilor, iar şantierul este departe de a fi finalizat. În prezent, tronsoanele dintre intersecţia cu Str. 1 Decembrie 1918 şi Calea Călăraşilor se află încă în faza înlocuirii conductelor de utilităţi, aşa că este greu de crezut că până în prima decadă a lunii septembrie se va reuşi asfaltarea acestora.
Reamintim că pentru modernizarea străzii Griviţei s-au alocat circa opt milioane de euro, iar lucrările sunt executate de firma "Tehnologica Radion" Bucureşti. Cea mai mare parte a investiţiei - 75% - este asigurată printr-o finanţare nerambursabilă europeană, restul sumei provenind de la bugetul local.
Categorie articol: 

Comentarii