Mergi la conţinutul principal

Strada Carantinei intră în lucru

Viceprimarul Alexandru Dănăilă a mers, ieri, aşa cum a promis în urmă cu câteva zile, să discute cu locatarii străzii Carantinei, în vederea stabilirii unui set de măsuri pentru limitarea vitezei cu care circulă maşinile de tonaj greu în zonă. Cei circa 25 de locatari care l-au întâmpinat pe edil s-au plâns la unison că vibraţiile provocate de camioane le-au afectat casele. "Avem pereţii crăpaţi, sunt şi situaţii cu tavane căzute. Nu se mai poate continua aşa", l-au interpelat cetăţenii pe Dănăilă. Aceştia s-au exprimat categoric pentru devierea traficului greu pe o altă rută, care să ocolească oraşul, respingând ideea ca strada să fie asfaltată şi lărgită, în aşa fel încât camioanele să nu mai provoace trepidaţii. "Nu mai vrem trafic greu pe strada noastră. Nu e normal să treacă pe aici şiruri nesfârşite de tir-uri. Aceasta este o stradă situată în centrul vechi al oraşului şi trebuie tratată ca atare", spune Doru Agache, unul dintre locatarii străzii Carantinei care se implică activ în rezolvarea acestei probleme. Doru Agache a fost cel care, însoţit de o echipă de filmare a unui post de televiziune central, a obţinut de la viceprimarul Dănăilă promisiunea că se va ocupa de rezolvarea problemelor cu care se confruntă locatarii de pe Carantinei. În urma acelei promisiuni, viceprimarul a mers ieri la faţa locului, pentru a stabili măsurile ce se vor lua în primă instanţă.
Concluziile întâlnirii au fost următoarele: limita de viteză pentru maşinile de mare tonaj va fi coborâtă de la 30 la 20 km pe oră, iar pentru autoturisme de la 50 la 40 km pe oră. În acest sens, vor fi montate indicatoare corespunzătoare. Gropile din carosabil vor fi astupate, gurile de canalizare vor fi ridicate la nivelul străzii, iar capacele lipsă vor fi înlocuite. Totodată, viceprimarul a mai promis că, la nivelul carosabilului vor fi executate limitatoare de viteză, sub forma unor dâmburi executate prin supraînălţări ale pavajului de piatră cubică, pe transversalul străzii. "Toate aceste aspecte vor fi rezolvate în cel mult două săptămâni", a dat asigurări viceprimarul.
În ceea ce priveşte realizarea unei rute ocolitoare pentru traficul greu, reprezentantul Primăriei a precizat că s-au început demersuri la Ministerul Transporturilor şi CFR pentru preluarea terasamentului fostei căi ferate care trecea prin spatele cartierului Comorofca, în vederea realizării unei şosele destinate camioanelor care cară mărfuri spre port.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro