Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stradă din Obor ținută în beznă de “Electrica” și “Luxten”

* mai multe corpuri de iluminat pe bază de LED montate anul trecut s-au ars din cauza unei suprasarcini de curent * deoarece becurile respective fuseseră deja achitate și erau în garanție, Primăria i-a solicitat firmei “Luxten” să le înlocuiască, însă aceasta a refuzat, spunând că de vină a fost avaria produsă la rețeaua de alimentare * “Luxten” a încercat încă din noiembrie să ajungă la o înțelegere cu “Electrica Distribuție”, dar abia acum au apărut semne că situația se va rezolva * din noiembrie până în prezent, locatarii zonei au formulat numeroase reclamații

 

O porțiune de circa 200 de metri din strada Hipodrom, mai exact pe tronsonul din cartierul Obor, cuprins între Str. Școlilor și Str. Albinei, este cufundată în întuneric în fiecare noapte, de la sfârșitul lunii noiembrie și până în prezent. Asta după ce șapte corpuri de iluminat pe bază de LED montate anul trecut de firma “Luxten” s-au ars din cauza unei suprasarcini provocate de o avarie la rețeaua de alimentare cu curent electric. Conducerea Primăriei a primit numeroase sesizări pe această temă, de la locatarii blocurilor din zonă, însă spune că nu a avut cum să rezolve problema, atât timp cât furnizorul de electricitate, “Electrica Distribuție”, și “Luxten”, firma care a montat corpurile de iluminat, s-au acuzat reciproc că ar fi de vină pentru apariția incidentului, fiecare dintre cele două societăți refuzând să achite pentru montarea altor becuri.

“În luna noiembrie, a fost o avarie la rețeaua de electricitate, în zona străzii Albina, iar fluctuația de tensiune a dus la arderea a șapte becuri de iluminat stradal montate pe strada Hipodrom. Având în vedere faptul că Primăria a achitat deja montarea respectivelor corpuri de iluminat și că ele se aflau în garanție, ne-am adresat firmei Luxten pentru a le schimba. Firma Luxten consideră, însă, că nu i se poate imputa această defecțiune. În consecință, Luxten s-a adresat, la rândul său, firmei Electrica, invitând-o să formeze o echipă comună care să se deplaseze în teren, pentru a depista cauza arderii celor șapte corpuri de iluminat. Am primit sesizări de la cetățeni referitoare la faptul că acea porțiune de stradă nu este iluminată pe timp de noapte, dar nu am avut cum să rezolvăm problema atât timp cât cele două societăți nu au ajuns la o înțelegere”, ne-a explicat, la sfârșitul săptămânii trecute, viceprimarul Alexandru Jantea.

Între timp, se pare că s-a găsit, totuși, o formulă pentru rezolvarea problemei. Astfel, după cum ne-a declarat primarul Marian Dragomir, “Electrica Distribuție” a informat Primăria Brăila că producătorul corpurilor de iluminat - firma “Electromagnetica” - va furniza șapte exemplare, pentru înlocuirea celor arse în urma fluctuațiilor de tensiune. “Electrica va primi aceste corpuri de iluminat de la producător și ni le va pune la dispoziție, urmând ca de montarea lor pe stâlpi să se ocupe firma Luxten”, ne-a precizat primarul. Acesta ne-a mai spus că a avut zilele acestea o discuție cu “Electrica Distribuție”, deoarece au fost semnalate în municipiu fluctuații de tensiune care au perturbat buna funcționare a iluminatului de noapte. Situații de acest gen au apărut, potrivit edilului-șef, pe Calea Galați și pe strada Grigore Alexandrescu, unele dintre cele mai circulate artere rutiere din municipiu.

Reamintim că municipiul Brăila a fost premiat la gala Asociației Municipiilor din România ca fiind  orașul cu cel mai performat iluminat stradal din România. Asta după ce Primăria Brăila a încheiat un contract pe o durată de 10 ani cu firma Luxten, care s-a obligat să schimbe vechile corpuri de iluminat cu altele noi, pe bază de led-uri, iar apoi să asigure mentenanța sistemului. În cadrul aceluiași contract, este asigurat și iluminatul de sărbători și iluminatul arhitectural prin care sunt scoase în evidență cele mai frumoase clădiri din oraș. Primăria plătește firmei Luxten câte 4 milioane de lei pe an.
Categorie articol: 

Comentarii