Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Străzile „sinistrate” din spatele fostului abator

• bălţile şi noroaiele au pus stăpânire pe aceste uliţe, iar locatarii primesc, deocamdată, doar promisiuni de rezolvare a situaţiei

 

La periferia Brăilei, mai exact  zona cuprinsă între fostul abator, calea ferată şi cimitir, este o adevărată aventură să circuli pe străzile Liniştei (sic!), Zefirului, Horia şi... Furnicii, după ce plouă sau la topirea zăpezii. Aici predomină bălţile, noroaiele şi, cum era zilele trecute, la dezgheţ, fleşcăiala de o palmă. Două-trei străzi sunt cu asfalt şi piatră cubică, însă tasarea terenului şi gropile apărute peste tot te obligă să porţi neapărat cizme. Situaţia se îngreunează şi mai mult pe anumite străzi, cum ar fi Str. Furnicii, unde, ca să scapi de noroaie, trebuie să te strecori cum poţi pe lângă grădinile şi împrejmuirile de tot felul de barăci, terase, coteţe etc.

„Bre, aici suntem la marginea lumii, uitaţi şi de Dumnezeu. Când ne vine cineva în vizită trebuie să-i spunem ce îl aşteaptă, ca să-şi ia cizme de cauciuc. Şi mai încolo, spre liceu, pe strada Plantelor, e plin de bălţi”, ni  se plângea, ieri, un localnic.

Aspectele de mai sus le-am semnalat viceprimarului Alexandru Jantea, care ne-a declarat : „Înţelegem  dorinţa oamenilor din zonă de a scăpa cât mai repede de asemenea necazuri care  s-au adunat în timp, dar schimbările dramatice în evoluţia vremii ne-au împiedicat să rezolvăm, până acum, o serie de lucruri propuse în municipiu, în privinţa reparaţiilor stradale”. Viceprimarul Jantea ne-a mai spus că Primăria are în derulare un amplu program de împietruiri, asfaltări, sistematizare pe verticală, care va fi implementat  până în anul 2020, fiind vizate toate zonele municipiului, în funcţie de anumite priorităţi. În mod cert, trebuie luată în calcul şi zona amintită!
Categorie articol: 

Comentarii