Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Străzi ca în Evul Mediu, aproape de centrul oraşului

• în cartierul Clony, de lângă Bariera Călăraşilor, locatarii aşteaptă de ani de zile să scape de noroaie • anul trecut, s-au asfaltat câteva străzi din cartier, însă lucrările s-au oprit, iar o parte din cartier nerezolvată

 

Lângă Bariera Călăraşilor, într-o zonă relativ centrală a municipiului cunoscută sub denumirea cartier Clony, există câteva străzi care încă par rămase în Evul Mediu, din punctul de vedere al infrastructurii. Neastfaltate şi neconectate la sistemul de canalizare, acestea se transformă în adevărate bălţi după fiecare ploaie, locatarii fiind exasperaţi de situaţia în care se găsesc. “Taximetriştii refuză să intre aici cu maşinile când plouă. Ieri aveam nevoie să ajung la o clinică pentru nişte proceduri medicale şi a trebuit să ies la marginea cartierului, lângă Şantierul Naval, pentru că taxiul n-a intrat pe stradă prin bălţile astea. E un dezastru aici, de zece ani ne tot promite Primăria că o să ne pună asfalt şi nu s-a întâmplat nimic. Au început să asfalteze anul trecut, au făcut câteva străzi şi s-au oprit! Au mai rămas trei străzi - Astrului, Azurului şi Zânelor - care par a fi ale nimănui. Au fost lăsate de izbelişte şi nu înţelegem de ce, că doar şi noi plătim impozite şi taxe la stat, la fel ca toată lumea”, ne-a declarat o brăileancă, locatară a străzii Azurului. Aceasta spune că, recent, angajaţii Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” au montat o conductă de canalizare pe stradă, precum şi cămine pentru apometre în faţa porţilor. “Au pus acele cămine care se inundă trei sferturi cu apă de bine ce au fost făcute... Iar canalizarea nici nu preia apa de ploaie. Când plouă tare, soţul meu trebuie să se ducă cu o rangă să ridice capacul canalizării ca să se scurgă apa. Totul e făcut de mântuială, iar noi trebuie să suportăm dezastrul acesta la nesfârşit!”, se plânge femeia. 

Reprezentanţii Primăriei promit, totuşi, că locatarii străzilor în cauză vor scăpa de calvarul noroaielor în câteva săptămâni. “Zona respectivă este prinsă într-un proiect de investiţii care are ca obiect modernizarea mai multor străzi din cartierul Radu Negru şi din cartierul Clony. Anul trecut s-au finalizat câteva străzi, însă cele care nu aveau pusă la punct infrastructura de apă sau canalizare au fost sistate temporar de la asfaltare, în ideea ca echipele CUP Dunărea să poată pune la punct infrastructura subterană. Unele străzi aveau nevoie de canalizare, altele de reţea de apă. CUP Dunărea vine cu aceste utilităţi, iar după ce termină treaba vom intra în urma lor cu asfaltarea. Le-am solicitat, în urmă cu câteva zile, să ne informeze cu privire la stadiul lucrărilor. Dacă or să ne răspundă că au terminat, putem începe să turnăm asfalt. Cam în 10 zile probabil că cei de la Tancrad, care au contractul de asfaltare, vor începe treaba pe străzile respective. După asfaltare, după ce vor fi aduse străzile la cotă, nu vor mai fi probleme nici cu scurgerea la canalizare”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii