Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Străinii din Brăila pot intra on-line în legalitate

Cetăţenii străini care se află pe teritoriul României se pot pune în legalitate mult mai uşor, prin depunerea documentelor on-line la Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI). Străinii care stau în Brăila pot evita astfel să mai pice în plasa poliţiştilor de la Imigrări şi să fie amendaţi pentru şedere ilegală.
Portalul poate fi accesat din site-ului public al IGI sau la adresa: https://portaligi.mai.gov.ro.
Inspectoratul a pus la dispoziţia cetăţenilor din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European, Confederaţia Elveţiană, ţări terţe şi persoane juridice aflate în ţara noastră, portalul de depunere a actelor, aplicaţia contribuind la creşterea eficienţei în rezolvarea cererilor adresate structurilor de imigrări din toată ţara.
"Prelucrarea datelor se realizează în mod organizat şi controlat, existând în permanenţă posibilitatea unei interacţiuni cu solicitanţii pentru obţinerea cât mai rapidă a datelor necesare şi procesarea lor. Prin lansarea acestui serviciu, Inspectoratul General pentru Imigrări oferă aplicanţilor oportunitatea de a face dovada îndeplinirii condiţiilor legale prin încărcarea on-line a documentelor justificative, înainte de prezentarea la birourile de lucru cu publicul", a precizat inspector principal Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Documentele sunt verificate de operatori care asigura un feed-back on-line şi programează solicitantul la o dată şi oră stabilite pentru a se prezenta la ghişeele special amenajate şi dotate, în vederea preluării datelor biometrice şi a confruntării cu documentele originale. Termenul legal de soluţionare începe de la data prezentării la ghişeu. Persoanele, al căror drept de şedere expiră în cel mult 30 de zile de la data trasmiterii on-line a cererii de prelungire a dreptului de şedere, sunt obligate să se prezinte la formaţiunea teritorială a IGI înainte de expirarea acestui termen.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii