Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!"

Ieri, la nivelul judetului Braila a fost lansat proiectul local privind siguranta rutiera, in cadrul programului national "Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!", ce are ca scop reducerea cu 5% a numarului accidentelor de circulatie soldate cu consecinte grave. Acesta se va desfasura, in perioada aprilie - decembrie 2007, atit in mediul urban, cit si in cel rural. Pe parcursul celor noua luni se vor organiza diverse activitati care sa ii faca pe cetateni sa constientizeze dinamica si consecintele accidentelor rutiere.
Programul mai are ca obiective reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere produse din cauza vitezei excesive sau a indisciplinei pietonilor. Serviciul Politiei Rutiere si Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Braila vor analiza, bilunar, cauzele si conditiile care au determinat producerea accidentelor rutiere, astfel incit acestea sa poata fi eliminate pe viitor. In perioada derularii acestui program, politistii vor fi cu ochii atit pe pietoni, cit si pe tinerii conducatori auto, mai ales cei cu un comportament agresiv in trafic, pe mopedisti si motociclisti.
De mentionat este faptul ca si anul trecut s-a derulat un astfel de program partenerial care a avut efecte pozitive, la nivelul judetului nostru fiind inregistrata o scadere cu 18,6% a numarului accidentelor rutiere grave, in raport cu anul precedent. De asemenea, s-a constatat o diminuare a numarului persoanelor decedate cu 13%, iar a persoanelor ranite grav, cu 32,3 procente.
Responsabili ai programului lansat, ieri, sint Serviciul Politiei Rutiere si Biroul pentru Siguranta Circulatiei in Mediul Urban, Serviciul Politiei de Ordine Publica si Biroul de Politie Urbana, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, sub coordonarea comisarului sef Ionel Decu, adjunctul sefului IPJ Braila.
Categorie articol: 

Comentarii