Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stolojan Valjean, premier pentru un an

Mare adevar spun cei care sustin ca criza a cuprins toate domeniile de activitate. De la imobiliare si pina la agricultura, toti se vaita ca o duc greu, de parca ar cara crucea nebunului.
In ultimele zile, in Romania, insa, cea mai vizibila a fost criza de premieri. De unde dracu sa scoti un prim ministru viu, adevarat, real, pedant, care sa stie meserie, care sa opreasca trasura inainte de a ajunge pe buza prapastiei? Poate de la Spitalul de Nebuni, dar nu cred ca alde Napoleon sau colegul sau de salon, Eminescu, din Sectia Agitati s-ar inhama la un astfel de job, care nu le stimuleaza imaginatia la adevaratii parametri.
Daca Romania a ajuns sa apeleze la un premier SH e nasol, fratilor. Pai, da, ma, caci Stolojan a mai fost o data premier, iar acum nen-tu Basescu ni-l prezinta ca si cum ar fi de la stoc. Nu sint impotriva resuscitarilor politice sau de alt gen (treaba cu ciorba reincalzita), dar desemnarea lui Stolojan mi se pare cea mai proasta miscare facuta de presedintele Basescu in ultima vreme. Sa nu uitam ca in perioada in care Stolojan a fost premier, Romania nu a avut demaraj deloc. Singurul lucru care il tin minte din mandatul lui Stolojan, din 1992-1994, parca, este ca valuta s-a prabusit, iar puterea de cumparare s-a dus dracului.
Asa ca, avind in vedere experienta profesionala a lui Stolojan, trebuie sa ne asteptam ca 1 euro sa se dubleze, sa ajunga la 80.000 de lei. Pai, ce mortii ma-sii, doar e criza, nu?! Dar poate ca Stolojan nu va apuca sa dubleze euroiul, caci Basescu ii va da Delete. Stiu ca la anul, cam pe vremea asta, vor fi alegeri prezidentiale, iar marinarul nu-si poate permite o criza politica, dizolvind Guvernul, dar cine naiba poate anticipa ce prostii coace el sub chelia-i plesuva?




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii