Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stolojan este sigur de victoria lui Basescu

"Mergeti la vot, indiferent cum veti vota pe 19 mai, si daca votati impotriva demiterii presedintelui, cu atit mai bine!", este mesajul principal al presedintelui PLD, Theodor Stolojan, transmis brailenilor, ieri, in cadrul unei vizite electorale.
Theodor Stolojan a explicat ca este important pentru fiecare cetatean sa-si exprime optiunea pentru ca numai in acest fel cetatenii au dreptul, mai apoi, sa se plinga de faptul ca lucrurile nu merg bine in tara. El a facut, de asemenea, un apel la membrii PNL si la sustinatorii acestora sa nu respecte indicatiile conducerilor de partid si sa voteze impotriva demiterii lui Traian Basescu.
Stolojan a explicat ca se asteapta ca la referendum sa fie prezenti peste 9 milioane de cetateni si acestia sa voteze masiv in favoarea presedintelui suspendat.
"In urma succesului lui Traian Basescu, de care sint sigur, astept ca cei 322 de parlamentari care au votat in favoarea suspendarii acestuia sa-si prezinte demisia. Daca ar avea onoare si caracter, ei si-ar da demisia din Parlament". Theodor Stolojan a mai caracterizat drept aberante acuzatiile privind posibila intentie de fraudare a referendumului din partea PD si PLD si a explicat ca din punctul sau de vedere celelalte cinci partide care s-au declarat impotriva lui Basescu au mai multe posibilitati de fraudare, dat fiind ca detin majoritatea membrilor in sectiile de votare. "Noi, PLD, nu avem membri in aceste sectii, iar PD are doar cite un om, astfel incit avem minime posibilitati de fraudare. Ne bazam insa foarte mult pe vigilenta organizatiilor nonguvernamentale si a observatorilor acreditati." Stolojan a mai spus ca dupa revenirea lui Basescu la Palatul Cotroceni, ar fi de dorit sa se ajunga la un acord in privinta schimbarii Constitutiei pentru a se stabili exact atributiile presedintelui si ale Parlamentului. El a precizat insa ca are dubii ca se va realiza acest lucru pina la finele mandatului parlamentarilor.
Categorie articol: 

Comentarii