Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stolojan critica atitudinea Guvernului in privinta crizei financiare internationale

Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Brasov, ca mesajele Executivului privind impactul crizei financiare internationale asupra Romaniei au fost ambigue, "de la negarea existentei vreunui impact, pina la recunoasterea faptului ca si Romania este amenintata de criza".
Theodor Stolojan a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, "daca bancile romanesti nu au intrat in degringolada care este acum in sistemul financiar international, nu este datorita grijii cuiva, ci pentru ca sistemul bancar romanesc nu s-a implicat prea mult in viata cetatenilor si astfel bancile au reusit sa-si creasca anual profitul cu 20%-30%-40%, fara a fi nevoite sa se lase tirite in tranzactii cu asa-numite active toxice".
Stolojan a atras atentia ca exista, totusi, un impact si asupra economiei romanesti, in pofida faptului ca autoritatile au negat acest lucru pina acum, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prim-vicepresedintele PDL a mai spus ca efectele crizei financiare internationale s-ar putea regasi in scaderea influxului de capital strain, in unele "contractii ale pietelor imobiliare, intrucit exista deja semnale ca unele investitii au fost oprite" si mai ales in cresterea costului la credite accesate de statul roman sau de cetatenii romani, lucruri despre care nici un reprezentant al Guvernului nu a vorbit public pina in prezent.
Stolojan a acuzat Guvernul Tariceanu ca nu a luat nici o masura de protectie astfel incit economia Romaniei sa nu fie afectata de aceasta criza si a adaugat ca acest lucru nu este decit o dovada a faptului ca actualul Executiv nu are capacitatea necesara de a gestiona situatia.
"Atitudinea noastra, a Romaniei, trebuia sa fie una de prudenta, sa ne formam rezerve. Din pacate, Guvernul nostru, nesustinut de o majoritate in Parlament si aflat la mina PSD, nu poate avea o asemenea politica", a declarat Stolojan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii