Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stoica: Dica este jucatorul stelist cu cele mai putine accidentari

"De cind a venit, nu are mai putin de 28 de meciuri din 30 jucate intr-un an. Chiar daca e mereu in lupta, Dica nu e niciodata accidentat. N-a jucat intr-un meci la Iasi, cind, daca se vroia, putea fi fortat", a spus el, completat de medicul FC Steaua, Radu Paligora: "Dica a fost schimbat o singura data din motive medicale, prin minutul 60".
FC Steaua a oficializat, vineri, un contract de parteneriat cu Medsana Bucharest Medical Center, o retea de centre medicale private de diagnostic si tratament din Bucuresti. Grupul din care face parte Medsana are de cinci ani un parteneriat cu gruparea elena Olympiakos Pireu.
Stoica a mentionat ca ceea ce s-a spus despre medicul Stelei in cazul accidentarilor unor jucatori este total fals. La rindul sau, Radu Paligora a subliniat ca s-au folosit cuvinte dure in cazul sau, precum "distrus": "Se intimpla accidentari, dar nu cred ca s-au intimplat in numar mare".
"Este normal sa apara accidentari, echipa joaca si intilneste adversari foarte determinati. E un lucru firesc, nu insinuez altceva, majoritatea jucatorilor din campionat sint stelisti si vor sa demonstreze ca au valoare si vor sa ajunga la Steaua. E normal sa joace cu mare determinare. Citeodata se intimpla ca la Iasi cu Nesu, dar si Onofras probabil regreta", a spus Stoica.
Paligora a mentionat ca la numarul mare de meciuri la care s-a ajuns, doua saptamini de pauza, cit a avut echipa "ros-albastra" in vara, este insufiecient. "S-a ajuns la peste 60 de meciuri, e enorm pentru organism si e nevoie de o monitorizare atenta. Milan are spital propriu, Real Madrid - rezonanta magnetica mobila, intr-un camion. La noi este un inceput, trebuie sa fim competitivi", a spus el, intrebat in gluma de Stoica: "Astea sint apropouri?".
Paligora a afirmat ca jucatorii Stelei "sint scanati la o luna si jumatate-doua". "Trebuie sa aflam gradul de oboseala si sa prevenim, aceasta e cea mai importanta parte a medicinei. Cred ca am reusit acest lucru in ultimii trei ani. Fotbalul e o industrie, se vrea si mai mult, si mai mult, se ajunge la suprasolicitare. Acum ne descoperim limitele. Dupa cum vedeti, la Barcelona apar fracturi de stres. sint jucatori care la 20 de ani isi incheie cariera din motive medicale", a comentat el.
Mihai Stoica a explicat ca aceast parteneriat a fost grabit de schimbarile din fotbal: "Inainte efortul nu era asa mare si nici numarul de meciuri. Am ales sa fim profesionisti, acolo unde putem", a spus Stoica.
Vassilis Chaniotis, director executiv Medsana, i-a urat Stelei sa cistige campionatul de cinci ori la rind, asa cum a reusit Olympiakos Pireu si a adaugat ca la o eventuala intilnire intre Steaua si Olympiakos va tine cu echipa romana, deoarece este fan AEK Atena.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii