Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stenograma a III-a cu Muresan, Remes si altii

Muresan: Ma, Ghita, io n-am gustat inca palinca. Sper ca nu mi-ai dat panarama de aia de Bihor, de-a fratilor Micula, ca ma fac de bafta la Imparatul Remes.
Ciorba: Ioane, tu asa ma stii? Sint baiat serios. Eu cind zic ca il dau pe unul pe mina DNA, apai nu ma dau inapoi. Am deja autodenunturi la activ, dar cred ca asta va face istorie.
Muresan: Care asta, ma?
Ciorba: Lasa, ma, ca n-ai inteles nimic. Ideea este cum facem sa cistigam licitatia aia? Ma, avem nevoie neaparat sa ies eu, ca sint pe nasol cu banii. Imparatul ce zice?
Muresan: Pai, ce sa zica? Momentan nu zice nimic, pentru ca-i mort de beat. L-am sunat adineauri, inainte sa vorbesc cu tine, si nu putea lega doua cuvinte. Nici nu cred ca si-a dat seama ca vorbeste cu mine, ca a inceput sa ma injure. Zicea ceva si de Geoana, ca cica de ce a incercat sa-l lase fara serviciu. Cred ca se referea la faza cu motiunea si cu caderea Guvernului. Bine ca n-a cazut dracu guvernu', ca ne pica si noua combinatia.
Remes: Bai, hic, voi vorbiti despre mine? Ma birfiti, ai? Muresane ce ziceai ma ca sint beat, crezi ca nu te-am auzit?
Muresan: Pai, cum m-ai auzit, ca vorbeam cu Ghita Ciorba, nu cu tine.
Remes: Ai lasat telefonul deschis, timpitule. Vezi cit de prost esti? Ah, m-a mincat pe mine-n kur sa fac afaceri cu tine. Poate ma trezesc ca ma aresteaza astia, sa vezi ce mama de bataie iti dau.
Muresan: Ce-ai, ma, esti cu capul? Citi ministri ai vazut tu sa fie arestati in tara asta? Vezi de treaba, nu ai sa patesti nimic. Numa' vezi ce faci cu licitatia aia. Apropo, ce parere ai de palinca? Ai gustat-o?
Remes: Daca am gustat-o? Bai, timpitule, deja am si terminat-o! De ce crezi ca nu am ajuns azi la guvern? Ca m-am pus pe damigeana si am tras tare sa termin. Ia, cit e ceasul acum? 4 jumate? E, vezi ca am terminat-o inainte sa se insereze?
Muresan: Ma, esti nebun? Ai dat gata 100 de litri?
Ciorba: Asta nu-i sanatos la cap! Doamne fereste...
Remes: Ce tot va mirati asa, ma? Ce mai inseamna in ziua de azi 100 de litri de palinca? De caltabos nici nu m-am atins, da' parca mi s-a parut un pic cam nepicant. Ghita, ce draci ai facut, mi-ai dat marfa proasta?
Ciorba: Nu nimica, e calitatea intii. Dar nu minca amu', dupa atita palinca, ca dai naibii la peste si nu-i simti gustul. Las-o pe miine!
Tariceanu: Bai, ce-i galagia asta aici? Remese, de ce n-ai venit azi la serviciu?
Remes: Sa traiesti, Caline, dar sa stii ca am avut treaba acasa. Lasa ca-ti povestesc eu cind ne vedem miine la ciorba de burta.
Tariceanu: Ma, ce vrea Muresan de la tine, ca mi s-a parut ceva in neregula.
Remes: Aaaa, nimic, ce sa vrea el de la mine? Zicea ca-i pare rau ca nu mai este ministru la Agricultura, ca cica tare vremuri bune a mai prins. Io i-am zis ca acum nu e cine stie ce. E adevarat, sint citeva sute de milioane de euro de la UE de impartit, dar i-am explicat ca sintem multi la masa si ne alegem cu putin. I-am zis ca nici bani de-o tuica nu am!
Chiuariu: Sefu, sefu, bai, Caline, e nasoala treaba. A dat TVR-ul acum 2 minute un reportaj cu Remes primind palinca de la Muresan. Nu-i goanga!
Tariceanu: Ce, ma?
Remes: Ce, ma?
Muresam: Ce, ma?
Ciorba: Bine, ma!
Tariceanu: Gata, sedinta de Guvern. In 10 minute toata lumea sa fie prezenta.
Remes: Eu nu pot sa vin.
Tariceanu: Ba ai sa vii primul chiar, ca altfel iti dau o palma cu mina dreapta.
Muresan: Aoleu, ce dracu ma fac, cum explic eu relatia dintre mine si damigeana? Dar stii ce nu inteleg eu? Din imagini reiese ca sint corupt, dar eu tot in libertate sint. Poftim, acum vorbesc cu Imparatu'. Apropo, Imparate, mai esti pe fir?
Remes: Sint pe fir-ar sa fie de treaba, ca asa imi trebuie daca nu imi mai ajunge bautura. Cred ca m-au blestemat romanii de cind am bagat taxa aia de scaun la restaurante, in 1999. Altfel nu pot sa-mi explic cum naiba am picat eu in plasa. Unde naiba o sa ma ascund eu acum? Ce o sa zica lumea despre mine? Voi ramine in istorie drept ministrul Palinca, ala care a luat spaga caltabosi. Ah, Muresane, Muresane, ce mi-ai facut?
Muresan: Asa ne trebuie daca ne-am bagat nasul in Ciorba altuia. Gata, demisionez din functia de fraier!
Categorie articol: 

Comentarii