Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stejari bătrâni din Parcul Monument, tăiaţi de la rădăcină

• operaţiunea i-a indignat pe brăilenii care s-au aflat în zonă • Primăria susţine că nu este implicată, arborii aflându-se pe un teren privat • proprietarul are avizele necesare de la Mediu, potrivit primarului Dragomir, care a verificat la faţa locului situaţia • primarul a constatat că, deşi păreau sănătoşi, copacii respectivi erau găunoşi şi puteau provoca o nenorocire

 

Câţiva copaci bătrâni din incinta Parcului Monument au fost retezaţi de la rădăcină, zilele trecute, spre profunda nemulţumire a unor brăileni care obişnuiesc să se relaxeze aproape zilnic pe băncile din zonă. “Acest parc este cel mai mare loc de agrement din oraş, iar acum văd că au început să îl defrişeze. De ce a trebuit să fie tăiaţi de tot aceşti copaci? Nu puteau fi doar toaletaţi, prin îndepărtarea crengilor cu probleme?”, se întreabă, într-o sesizare adresată redacţiei noastre, brăileanul Marian Lovin. Din câte se pare, în zona fostului cazino Kiseleff, au fost doborâţi doi stejari bătrâni şi un vişin japonez.

Potrivit conducerii Primăriei, terenul respectiv nu aparţine municipalităţii, iar măsura tăierii copacilor a fost luată de actualul proprietar, SC “Istru” SA. “Am verificat situaţia la faţa locului şi am constatat că există avizele necesare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Copacii în cauză păreau sănătoşi, însă aveau crengi pe jumătate putrezite care puteau oricând să se prăbuşească şi să provoace vreo nenorocire”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, o creangă de mari dimensiuni s-a desprins dintr-un stejar declarat monument al naturii şi a căzut peste o terasă din lemn din Parcul Monument. Acoperişul terasei a fost distrus, producerea unei adevărate tragedii fiind împiedicată doar de faptul că incidentul a avut loc la ora 9.00 dimineaţa, când nu era nimeni în zonă.
Categorie articol: 

Comentarii