Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stefan Stoica nu mai poate antrena, ca principal, nici o echipa din Liga I in sezonul 2008-2009

Directorul Scolii Federale de Antrenori din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Radulescu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca antrenorul Stefan Stoica nu va mai putea pregati nici o echipa in editia 2008-2009 a Ligii I, conform regulamentului aprobat inaintea inceperii sezonului.
"Asa cum Federatia Romana de Fotbal a stabilit, un antrenor are voie sa semneze doar un singur contract pe sezon la acelasi nivel. In consecinta, Stefan Stoica nu mai are voie sa mai semneze, ca antrenor principal, cu o alta echipa. El are voie sa antreneze fie in ligile inferioare sau in strainatate", a spus Radulescu.
Oficialul FRF a precizat ca, totusi, Stoica poate sa ocupe o alta functie la o echipa din Liga I. "El nu are voie sa mai apara in acte ca antrenor principal, insa poate sa fie numit ca director tehnic sau ca antrenor secund, pentru ca regulamentul nu ingradeste acest drept", a mentionat Radulescu.
Prevederile articolului 17 aliniat 1 din Regulamentul privind Statutul antrenorului Capitolului V - "Drepturile si obligatiile antrenorului de fotbal" a intrat in vigoare la inceputul sezonului 2008-2009, dupa ce au fost aprobate in sedinta Comitetului Executiv. "Incepind cu anul competitional 2008 - 2009, pe toata durata unui sezon, un antrenor va putea semna un contract de munca: a) cu o singura echipa din Liga I; b) cu o singura echipa din aceiasi Serie in cazul cluburilor de Liga a 2 a, respectiv Liga a 3 a".
Antrenorul Stefan Stoica si secundul Vasile Manaila au fost demisi, luni, de patronul clubului Gloria, Costel Gheorghe, tehnicianul principal al buzoienilor fiind primul pus pe liber in acest sezon. Stoica a lasat gruparea buzoiana pe locul 16, fara nici un punct in clasament, fiind singura echipa din Liga I fara gol marcat in actualul sezon.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii