Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Steaua poate juca finala Cupei UEFA

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, inaintea Galei Fotbalului Romanesc, ca si-ar dori ca in anul 2006 o echipa romaneasca sa joace finala Cupei UEFA, declarindu-se convins ca Steaua poate realiza o astfel de performanta.
"Pe plan sportiv, mi-as dori ca in 2006 o echipa romaneasca sa joace finala Cupei UEFA. Ar fi prea greu sa joace amindoua. Steaua poate juca finala cu lotul pe care il are. Cred ca daca Steaua ar juca miine cu Real Madrid, praf ii face. Jucatorii de la Real Madrid parca sint infectati cu microbul lenii, parca sint operati de reflexe", a declarat Dragomir.
Presedintele LPF a apreciat ca 2005 este cel mai bun an la nivel de echipe de club, dupa 1989: "Pentru ca si Dinamo era calificata daca nu aveam putina slabiciune balcanica, plus arbitrii care ne-au pirlit la jocurile cu Levski si Olympique Marseille".
Intrebat daca crede ca antrenorul Ioan Andone va pleca de la Dinamo, Dumitru Dragomir a spus: "Eu asa ca un minioracol, din comuna mea natala, spun ca nu pleaca". Totusi, presedintele LPF a dat afirmativ din cap in timp ce raspundea la aceasta intrebare.
Dragomir a comentat, de asemenea, performanta realizata de Steaua, de a se califica de pe prima pozitie in grupa in 16-imile Cupei UEFA. "La lotul pe care l-a avut Steaua, si administratorul bazei sportive avea rezultate bune. Steaua a fost un club serios, pentru ca nu a dat drumul la jucatori", a precizat oficialul LPF.
Intrebat daca apreciaza ca Adrian Mutu merita premiul pentru cel mai bun jucator roman al anului, Dragomir a spus: "Am facut un calcul si el merita premiul de fotbalistul anului. A jucat 11 meciuri in campionatul Italiei, este pe primul loc, iar sa fii titular la Juventus inseamna ca esti fotbalist".
Dragomir a mentionat, de asemenea, ca premiul pentru cel mai bun presedinte de club ar trebui cistigat de conducatorii de la Steaua, Dinamo, Rapid, Poli Timisoara si CFR Cluj. "Acestia, alaturi de Farul Constanta, au ridicat valoarea campionatului Romaniei. Mai exista si locul doi - FC Arges, Sportul si FC National. Pe presedintii de la LPF si FRF i-as plasa pe locul doi, dupa cei care au facut performanta, dar undeva acolo in pluton", a spus Dragomir, care a mentionat ca lui Gheorghe Popescu i-ar oferi un premiu pentru sinceritate.
Prezent la Gala Fotbalului Romanesc, jucatorul Florentin Petre a declarat ca 2005 a fost unul dintre cei mai buni ani ai sai. "A fost un an bun pentru mine, tinind cont de performantele realizate cu Dinamo. La echipa nationala, eu zic ca ne-am descurat destul de bine, chiar daca nu ne-am calificat", a spus Petre.
Jucatorul a adaugat ca, in zilele urmatoare, se va decide daca va ramine sau nu la Dinamo, iar referitor la o posibila plecare a antrenorului Ioan Andone, Petre a mentionat: "Ar fi rau daca ar pleca, pentru ca a muncit mult, a avut rezultate si cred ca nu merita sa plece".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii