Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statut politic incert pentru viceprimarul Lucian Tilea

Viceprimarul Lucian Tilea nu mai este in acest moment membru PNL Braila. Acesta a refuzat sa se reinscrie in timp util in partid pentru a participa la alegerile muncipale care vor avea loc pe data de 10 iunie. In acest context, dupa informatiile primite de la Vasile Datcu, cel desemnat de conducerea centrala a partidului sa se ocupe de reorganizarea acestei filiale, viceprimarul municipiului nu mai este membru PNL, si, in concluzie, nici nu poate candida si nici vota in cadrul alegerilor ce vor avea loc luna viitoare in cadrul filialei brailene a partidului: "In ceea ce priveste jucatorii importanti din PNL Braila, singurul care nu s-a mai reinscris este viceprimarul Lucian Tilea. Acesta a dat doua explicatii pina acum. Una ca nu i-am trimis eu invitatie speciala, si alta ca nu doreste sa fie coleg de partid cu Adrian Ritzinger. Acum, nu stiu ce sa zic. Daca mai vrea sa se reinscrie este binevenit si poate sa o faca oricind, numai ca nu va mai putea participa in nici un fel la alegerile de luna viitoare. Iar eu auzisem ca dorea sa candideze pentru presedintia municipiului. Nu stiu ce sa mai cred. E foarte interesanta situatia".

"Fiecare partid are membrii pe care ii merita"

Lucian Tilea are insa o alta parere despre situatia sa din PNL Braila. Acesta ne-a declarat ca, cel putin din punctul sau de vedere, este inca liberal, si daca cineva considera ca nu mai e, sa vina sa il informeze: "Eu nu m-am lamurit nici acum daca PNL Braila a fost desfiintat sau nu. Ca daca a fost, atunci normal ca nu mai sint membru PNL, dar eu nu am vazut nici un document oficial in acest sens, deci... Eu consider ca inca sint membru PNL. Daca avea cineva nevoie de o reconfirmare a pozitiei mele trebuia sa ma contacteze, ca ofeream orice date erau necesare, cu inima deschisa. Dar nu m-a contactat nimeni". Acesta a mai adaugat ca nu este afectat de faptul ca nu mai poate participa la alegerile din iunie, dar ca are motive puternice pentru care nu s-a reinscris: "In primul rind eram deja membru, asa ca nu vad de ce m-as fi reinscris. Apoi, daca m-ar fi dat cineva afara, trebuia sa vina sa ma informeze. In al treilea rind, eu am spus ca nu vreau sa mai fiu in acelasi partid cu Ritzinger. Asta deoarece a facut niste afirmatii jignitoare la adresa partidului si a mea, atunci cind a plecat, si eu asa ceva nu tolerez". Tilea a mai adaugat ca, din cite stie, prin reprimirea in PNL a lui Ritzinger s-a incalcat statutul PNL, deoarece atunci cind acesta a plecat, Biroul de conducere al partidului a decis ca, timp de 5 ani, sa nu mai fie reprimit in partid: "S-a incalcat statutul si nu stiu de ce. Dar ma rog, e problema lor. Daca vor neaparat ca Ritzinger sa faca parte din partid, atunci eu nu mai am ce zice, decit ca fiecare partid are membrii pe care ii merita".

Nici un liberal nu si-a anuntat oficial candidatura pentru functia de presedinte al organizatiei municipale

Vasile Datcu a mai adaugat ca, pina in acest moment, nu si-a anuntat nimeni candidatura oficiala pentru presedintia filialei municipale a partidului, dar ca, personal, doreste sa fie cel putin 10 candidati pentru a avea lumea de unde alege: "Eu vreau sa candideze cel putin 10 persoane. Ca sa iasa unul agreat de mai multa lume. Nu sa candideze doi si sa iasa care trebuie si din aia. Ca ne-am saturat de astfel de alegeri. Dar pina acum nu s-a anuntat nimeni. Bineinteles ca o pot face si in ziua alegerilor, dar era interesant sa vedem care, ce vrea".
Totodata, acesta ne-a mai explicat ca, pina in acest moment, organizatia municipala a PNL numara in jur de 720 de membri, din care 680 cu drept de vot: "Pina acum s-au inscris vreo 715 - 720 de membri. Dar mai sint printre ei si persoane care s-au inscris acum pentru prima data si care nu au drept de vot la aceste alegeri. Deci avem in total vreo 680 de liberali cu drept de vot care vor putea participa la alegerile municipale. Totodata, am aflat ca am de pregatit pina pe 10 iunie cel putin 18 adunari generale de cartier, dupa care pot sa convoc adunarea generala municipala. Da, nu prea am stiut de treaba asta pina acum, dar nu-i nici o problema, ca ma descurc eu. Am zis ca reorganizez PNL o data pentru totdeauna, si asta am sa fac. Pe 10 iunie o sa avem alegeri".

Reorganizarea filialei judetene in impas

Datcu a mai adaugat ca, din cite a fost informat de conducerea centrala a PNL, situatia nu arata insa la fel de bine si la organizatia judeteana, Bucurestiul neprimind pina acum nici un fel de informatii despre adeziunile strinse din judet. Intrebat in ce stadiu se gaseste activitatea de reorganizare a PNL Braila in judet, consilierul judetean Adrian Scutaru, unul dintre responsabilii cu acest lucru, ne-a declarat: "Merge mai greu pentru ca oamenii au inceput cu muncile cimpului si ii prindem greu. Avem pina acum vreo 5 - 600 de adeziuni, numai de la Ianca avem 100, dar nu e suficient. Urmeaza sa facem vizite mai dese in judet pentru a grabi un pic lucrurile. Bine ca s-a aminat termenul de reinscriere pina pe data de 15 mai, deci zic eu ca mai este timp ca sa stringem toate adeziunile".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii