Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statul Islamic a interzis antenele parabolice

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a interzis folosirea antenelor parabolice în teritoriile pe care le controlează în Siria şi Irak, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezintă opoziţia moderată siriană. Conform sursei citate, corpul poliţienesc al SI (Diwan al-Hisba) a răspândit prin oraşul sirian Deir Ezzor manifeste în care se menţionează că, în toate teritoriile controlate de jihadişti, comercializarea, transferul sau folosirea antenelor parabolice este de acum înainte strict interzisă.
În respectivele manifeste se mai subliniază că „antenele parabolice sunt una dintre cauzele răspândirii libertinajului în zilele noastre". Într-o altă frază din manifeste sunt atacate şi aşa-numitele „canale islamiste", pe care jihadiştii le acuză că „pervertesc credinţa şi războiul mujahedinilor". De asemenea, în viziunea SI, posturile televiziunilor de ştiri difuzează „minciuni, calomnii şi afirmaţii eretice".
Gruparea a ordonat şi tuturor membrilor ei să-şi demonteze „decodoarele" şi să urmărească numai emisiunile postului TV al acestei organizaţii şi lecţiile ei religioase. În manifestele răspândite de jihadişti se mai atrage atenţia că cine nu respectă aceste dispoziţii va fi pedepsit, fără să se specifice cum.

 
Categorie articol: 

Comentarii