Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statul Islamic a executat în total peste 500 de prizonieri în Irak (ONG)

Circa 1.700 de soldaţi s-au predat SI în iunie, în timp ce jihadiştii cucereau al doilea oraş ca mărime din Irak, Mosul, şi înaintau în direcţia Bagdad, în faţa unei armate irakiene în derută.
Ulterior, SI a publicat fotografii ce păreau să prezinte executarea, într-o zonă de deşert, a zeci de bărbaţi îmbrăcaţi în civil şi a afirmat că a ucis, în total, sute de prizonieri.
Potrivit HRW, au fost ucişi „între 560 şi 770 de bărbaţi, toţi sau majoritatea dintre ei fiind soldaţi capturaţi ai armatei irakiene".
În elaborarea acestui bilanţ, organizaţia non-guvernamentală se bazează pe „informaţii primite de la un supravieţuitor şi analizează imagini video şi prin satelit, care au confirmat existenţa altor trei locuri de execuţie în masă, aducând numărul acestora la cinci". HRW a mai identificat la sfârşitul lui iunie alte două situri de execuţie în masă ale SI.
„O altă piesă din acest puzzle oribil a fost pusă la locul ei, confirmând multe alte execuţii", a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă al HRW, Peter Bouckaert, care condamnă „barbaria S".
Cerând informaţii în legătură cu soarta soldaţilor dispăruţi, apropiaţi ai acestora au luat cu asalt, marţi, parlamentul de la Bagdad, desfăşurând aici, timp de câteva ore, un protest.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii