Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statele Unite ar putea vinde avioane si arme sofisticate Indiei

Statele Unite sint dispuse sa vinda Indiei avioane de lupta sofisticate si alte tipuri de arme de inalta tehnologie, a anuntat, joi, Pentagonul, informeaza Reuters.
"Cu citiva ani in urma, nimeni nu nu s-ar fi gindit la posibilitatea incheierii unui contract major in materie de aparare intre Statele Unite si India, astazi, perspectivele sint promitatoare, indiferent daca este vorba despre avioane de lupta, elicoptere, avioane de patrulare maritima sau nave", a declarat Departamentul american al Apararii.
Anuntul intervine in conditiile in care presedintele George W. Bush se afla intr-o vizita de trei zile in India, iar Washingtonul si New Delhi au incheiat, joi, un important acord de cooperare in domeniul nuclear civil.
"Urmatorul pas este de a transforma discutiile in realitate. Statele Unite sint hotarite sa colaboreze cu India in acest sens", a precizat Departamentul Apararii.
In comunicatul emis de Pentagon nu se face referire la nici un acord concret, mentionind doar disponibilitatea Washingtonului de a oferi Indiei avioane de lupta Lockheed Martin F-16 si Boeing F/A-18.
"Este obiectivul nostru de a veni in intimpinarea nevoilor Indiei in ceea ce priveste apararea si de a furniza echipamentele si tehnologiile importante pe care India le doreste. Sintem pe cale de a realiza acest lucru", a declarat Pentagonul.
"Ne-am afirmat intentia de a oferi atit avioane F-16, cit si F-18", subliniaza textul. "Propunerea noastra se va adresa, de asemenea, si interesului manifestat de India in ceea ce priveste transferul de tehnologie si productia locala", a mai anuntat Pentagonul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii