Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start ratat de HC Dunărea

• echipa de handbal brăileană a avut “combustibil” doar 44 de minute în deplasarea de la Baia Mare şi a pierdut cu 24-22 partida cu Minaur • portarul Marina Razum a fost singura jucătoare care s-a remarcat la HC Dunărea

 

HC Dunărea a pierdut, 24-22, primul meci din 2020, cel din deplasare de la Minaur din penultima etapă a turului Ligii Florilor. Formaţia brăileană a jucat de la egal la egal cu echipa din Baia Mare până în minutul 44, moment al jocului în care tabela a arătat ultima egalitate, 15-15. Minaur nu a fost nici pe departe o adversară superioară valoric, însă băimărencele au evoluat cu o mare ambiţie de a câştiga. Tamires, de exemplu, a a evoluat mediocru, Czeczi a prins o zi foarte slabă, iar Udriştoiu a încercat tot felul de execuţii pretenţioase, în detrimentul celor simple şi sigure. Iar handbalul te pedepseşte atunci când îţi baţi joc de el şi aşa s-a întâmplat în partida de marţi seară. Singura jucătoare care s-a evidenţiat a fost portarul Razum cu 13 parade, dar şi omoloaga sa din poarta băimărencelor, Ana Maria Măzăreanu, a fost la înălţime. Cu menţiunea că Măzăreanu a avut şi şansă în anume momente în care a fost luată la ţintă de jucătoarele adverse. Tiron a reprezentat un pericol pentru poarta adversă în prima repriză, iar Dmitrovic a avut o evoluţie oscilantă.

Concluzia finală: echipa brăileană, pe ansamblu, a avut “combustibil” doar pentru 44 de minute. Iar noul antrenor, prea calm pentru un meci de o asemenea intensitate, nu a reuşit să-şi “resusciteze” elevele şi să le conducă spre un rezultat pozitiv. Lucru pe care indiscutabil l-a făcut Costică Buceschi.

În prima repriză, fiecare formaţie a condus pe rând la un gol diferenţă, iar după primele 30 de minute scorul a fost egal, 11-11.

Repriza a doua a început sub cele mai bune auspicii pentru formaţia de la Dunăre. Dache şi Tiron au înscris, iar HC Dunărea s-a desprins pentru prima dată la două lungimi, 14-12, de echipa gazdă în minutul 39. A fost însă doar un foc de paie, Cîrstea şi Lisewska de două ori au marcat pentru echipa gazdă, astfel că Minaur conducea cu 15-14 în minutul 43. Dmitrovic a egalat la 15-15 însă, în continuare, legea a fost făcută în teren de echipa lui Costică Buceschi.

Băimărencele au sprintat spre o victorie meritată în faţa unei formaţii care în ultimele minute a atacat haotic, lent şi a gafat impardonabil în faza de apărare.

Pentru echipa brăileană urmează, să zicem, un meci uşor pe teren propriu, duminică, 12 decembrie, de la ora 18.00, cu AHCM Slobozia, echipă aflată pe locul al 12-lea, cu doar 4 puncte.

Pentru HC Dunărea au marcat Dmitrovic 7 goluri, Tiron 5, Udriştioiu 5, Dache 2, Tamires 2, Czeczi 1, iar pentru Minaur au înscris Lisewska 8 goluri, Cîrstea 4, Shteriova 3, Burlachenko 3, Seraficeanu 2, Rysankova 2, Popa 1, Szolosi 1.
Categorie articol: 

Comentarii