Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start la judecată în dosarul “Crima din Vişani”

după ce procurorul criminalist i-a trimis în faţa instanţei pe membrii familiei Muti, cei care i-au luat viaţa unui vânzător de sare, inculpaţii au invocat anumite excepţii şi au sperat că scapă • înainte de sărbătorile de iarnă, instanţa le-a dat vestea proastă: s-a constatat legalitatea probelor şi actelor de urmărire penală faţă de inculpaţii Muti Valentin, Muti Marian şi Muti Emilian, astfel că s-a dispus începerea judecăţii • deocamdată nu s-a stabilit vreun termen de judecată în dosarul de omor

 

Ucigaşii din Vişani ar fi vrut să scape de judecată. Trimişi în faţa instanţei pentru infracţiunile de omor şi lovire sau alte violenţe, membrii familiei de spoitori Muti, cei care i-au luat viaţa unui vânzător de sare şi l-au băgat în spital pe fiul acestuia, au invocat unele excepţii. Au sperat că scapă de proces, numai că judecătorii le-au dat veşti proaste chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

În decembrie, Tribunalul Brăila a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpaţii Muti Marian şi Muti Valentin, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi de lovire sau alte violenţe; Muti Emilian pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În listă este şi Nazâru Ştefan acuzat de săvârşirea infracţiunii de nedenunţare, fiind vorba despre un pădurar din Vişani care aflase despre omorul comis de inculpaţi şi care nu a anunţat organele de anchetă. “Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Muti Marian, Muti Valentin, Muti Emilian şi Nazâru Ştefan. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Brăila la data de 21 decembrie 2018. Dosarul este înregistrat pe rolul instanţei, însă deocamdată nu s-a stabilit vreun termen de judecată, asta pentru că mai întâi trebuia să se dea soluţia cu privire la excepţiile invocate de inculpaţi.
Atacul violent s-a produs în seara de 26 spre 27 august 2018, pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi, după o mică ceartă izbucnită anterior între victime şi agresorii din Vişani. Spoitorii din familia Muti au venit cu bâtele şi s-au năpustit asupra a doi comercianţi de sare şi var, tată şi fiu, din judeţul Buzău, care se deplasau cu o căruţă pentru a-şi vinde marfa şi a face rost de bani. Bărbatul de 65 de ani a fost lovit cu bâtele, în mod repetat, apoi agresorii s-au urcat efectiv cu piciorele pe el şi i-au rupt coastele, ceea ce i-a adus sfârşitul. Fiul bărbatului ucis, în vârstă de 41 de ani, a încasat şi el o mamă de bătaie şi a fost lăsat inconştient pe marginea şoselei. “Inculpaţii au aplicat lovituri multiple cu bâtele şi picioarele victimei N.D. şi chiar s-au urcat cu picioarele peste acesta, provocându-i fracturi multiple la nivelul tuturor coastelor, pe ambele părţi. Jignirile anterioare şi eventualele lovituri nesemnificative suferite de inculpaţi nu justifică în niciun mod, explozia aceasta de violenţă. Cu aceeaşi ocazie, inculpaţii au lovit-o cu mare intensitate şi pe persoana vătămată (n.r. - fiul decedatului), provocându-i leziuni multiple, inclusiv o fractură la nivelul cotului stâng”, a stabilit procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Iniţial, nu se ştia cine a comis oribila crimă, însă în urma anchetei efectuate de  poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului, s-a stabilit că autorii sunt Muti Valentin (28 de ani), Muti Marian (42 de ani) şi Muti Emilian (de 39 de ani), aceştia fiind reţinuţi şi duşi apoi la arest.

După cum se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată întocmit de procuror, în ziua de 26 august, duminica, mai mulţi membri ai familiei Muti s-au deplasat în satul Plăşoiu, comuna Vişani, pentru a o cere în căsătorie pe o tânără. Familia Muti a ajuns la locuinţa viitoarei mirese, iar după câteva ore şi-a reluat drumul spre casă. Pe drum, inculpaţii Muti au intrat în conflict cu victima şi fiul său, comercianţii de sare care au oprit lângă DN 203 A în afara drumului, pentru a se odihni. Concret, inculpaţii Muti Emilian şi Muti Marian au oprit căruţele şi au coborât pentru a-şi face nevoile. Cei doi s-au luat la ceartă cu cu Negrea Dumitru şi Negrea Marian care au făcut greşeala de a le reproşa faptul că s-au oprit chiar în apropierea lor, pentru a-şi face nevoile. Inculpaţii şi victimele s-au lovit reciproc cu pumnii şi picioarele, apoi inculpaţii şi-au continuat drumul spre casă, numai că s-au întors apoi cu ajutoare şi înarmaţi cu bâte şi furci. Au aplicat lovituri puternice bărbatului de 65 de ani şi după ce au constatat că acesta nu mai ţipă, fiul lui fiind şi acesta în stare de inconştienţă, inculpaţii au plecat. Ei au ascuns furca, toporul şi cele două bâte într-o colibă de pe câmp, apoi s-au întors la locuinţele lor. Membrii familiei Muti s-au trezit apoi cu poliţiştii la poartă. Ei au ajuns în spatele gratiilor.
Categorie articol: 

Comentarii