Mergi la conţinutul principal

Start joc pentru Lapte-Corn 2012 - 2013

* deschiderea ofertelor este programată pentru a doua jumătate a lunii august * de ani de zile, câştigătorul incontestabil al acestui tip de licitaţie la Brăila este "Risk Com", firma şefului de la "Electrica - Distribuţie" Brăila, omul de afaceri Ştefan Rădulescu

Aproape 7 milioane de lei! Atât are de dat în acest an Consiliul Judeţean Brăila pentru programul guvernamental Lapte-Corn. Pentru această miză, destul de mare, ofertanţii se vor bate în oferte în arena virtuală a SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) în cadrul procedurii licitaţiei electronice cu unic criteriu de selecţie "preţul cel mai scăzut". Este vorba despre aproape 33.300 de elevi şi preşcolari care, timp de 178 de zile, cât durează anul şcolar 2012 - 2013, vor primi pachetul lapte-corn la un preţ estimat de 1,17 lei/pachet, exact cât a fost şi anul trecut şi acum doi ani preţul de adjudecare. Ca în fiecare an, nelipsit de la licitaţie va fi "regele lapte-corn", societatea "Risk Com", aparţinând omului de afaceri Ştefan Rădulescu, directorul "Electrica - Distribuţie" Brăila. Această firmă este câştigătorul constant încă de lansarea acestui program guvernamental de pe vremea ex-premierului Adrian Năstase.

Potrivit anunţului lansat de CJ Brăila în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), în programul guvernamental Lapte-Corn se înscriu 284 de şcoli, gărdiniţe şi licee din municipiu şi judeţ, cu un efectiv de 33.276 de copii însemnând 7.149 preşcolari, 13.790 elevi la clasele 0 - IV şi alţi 12.007 elevi din ciclul gimnazial. Cu titlu de comparaţie, la licitaţia de anul trecut a fost vorba despre 25.181 elevi (12.457 în ciclu primar şi 12.724 elevi în ciclul gimnazial), plus încă 7.952 de preşcolari. Produsele ce urmează a fi achiziţionate în cadrul licitaţiei sunt produse lactate, însemnând lapte UHT, lapte pasteurizat şi iaurt - în ambalaje de 200 g/unitate - şi produse de panificaţie (cornuri, batoane, biscuiţi dulci) în ambalaje de 80 g/unitate. Pentru menţinerea stării de sănătate şi nutriţie a copiilor, laptele de consum care se va administra trebuie să aibă minim 3,2% proteine şi minim 1,8% grăsime. Data limită minimă de consum va fi de 24 de ore pentru lapte dulce, 5 zile pentru iaurt şi 48 de ore pentru produse de panificaţie. Pentru zonele în care se va face distribuţie săptămânală a pachetului lapte-corn, se va putea da copiilor produse lactate rezistente o perioadă de 5 zile (iaurt şi lapte UHT).
Schema de furnizare a produselor (zilnic, bisăptămânal şi săptămânal, în funcţie de distanţa de la sediul distribuitorului până la unităţile şcolare) se va stabili, de către CJ Brăila de comun acord cu operatorul economic desemnat câştigător, după încheierea contractului de furnizare, cu menţiunea că în oraşul Brăila, unde se concentrează peste 60% din beneficiarii programului guvernamental, furnizarea se va face zilnic.

1,17 lei cu tot cu TVA pentru pachetul "Lapte-Corn"

După cum am precizat anterior, procedura aleasă pentru atribuirea acestui contract este licitaţia deschisă cu etapă finală licitaţia electronică având unic criteriu de selecţie "preţul cel mai mic". La licitaţia electronică au dreptul să participe doar operatorii economici înregistraţi în SEAP, iar pentru îmbunătăţirea ofertei participanţii vor avea la dispoziţie o rundă de 24 ore. Firmelor interesate de acest contract li se solicită constituirea de garanţii de participare în cuantum de 76.400 lei pentru componenta "Lapte" şi de 35.300 lei pentru componenta "Corn", precum şi a unei garanţii de bună execuţie însemnând 1% din valoarea contractului.
Contractul pentru licitaţia "Corn" are o valoare de 1,76 milioane de lei fără TVA, rezultată din următorul calcul: 33.276 şcolari şi preşcolari × 0,2983 lei/zi × 178 zile. În completare vine cel de-al doilea contract, pentru "Lapte", cu o valoare de pornire de 3,82 milioane lei rezultată din următorul calcul: 33.276 şcolari şi preşcolari × 0,6452 lei/zi × 178 zile. Dacă introducem TVA în aceste calcule rezultă o valoare de 0,8 lei pentru corn şi 0,37 lei pentru lapte şi mai departe un total de 6,9 milioane de lei, ca valoare pentru ambele contracte.
Prima licitaţie programată este cea pentru "Corn" cu termen final de depunere a ofertelor 20 august, iar la o zi diferenţă urmează licitaţia pentru "Lapte", mai precis 21 august.
În ultimii ani pachetul tradiţional de lapte şi corn a fost suplimentat cu fructe. Deocamdată nu este publicată licitaţia pentru acest program, la fel, susţinut din bani publici. Anul trecut, de exemplu, SC "Risk Com" a distribuit şi fructele în şcoli şi grădiniţe.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro