Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start foarte bun de sezon pentru atleţii brăileni juniori II şi III

• la 110 m garduri, Alexandru Iconaru de la LPS Brăila şi-a realizat baremul pentru mondialele de juniori II din Kenia •  Sebastian Băjănică, de la CSM Brăila, s-a impus în proba de săritură în lungime

 

Atleţii juniori II şi III de la LPS Brăila şi CSM Brăila au obţinut rezultate foarte bune la prima etapă a Campionatului Naţional de atletism în aer liber, care a avut loc în weekend-ul trecut la Bucureşti. Cu acest prilej, atletul pregătit de profesorul Fănel Ionescu, Alexandru Iconaru, cel care în această iarnă a stabilit un nou record naţional de juniori II la 60 m garduri, a avut un start de sezon excelent şi şi-a realizat baremul, la 110 m garduri, pentru participarea la Campionatul Mondial de atletism pentru juniori II care va avea loc în Kenia. Andreea Caracudă de la grupa profesoarei Sica Lazăr a câştigat proba de 100 m garduri. Andrei Creţu s-a clasat pe locul al treilea la garduri. La juniori III, atleţii de la LPS Brăila pregătiţi de profesorul Nicu Roată au avut prestaţii foarte bune. Mihaela Milea a câştigat proba de 100 m garduri, iar colega sa Elena Torcaciu s-a clasat pe locul al doilea. Andreea Dinu a ocupat poziţia a doua în finala probei de 100 m plat şi a trecut a treia linia de sosire, la 200 m plat. Mihai Ghiţev şi Alexandru Galupa au avut de asemenea evoluţii meritorii. Atleţii de la CSM Brăila, de la grupa profesoarei Irina Roată s-au regăsit şi de acestă dată printre favoriţii probelor în care au concurat. Alexandru Şendrea a câştigat proba de 110 m garduri la juniori III, iar colegul lui, Veisel Arif s-a clasat pe locul al treilea. Sebastian Băjănică s-a impus în proba de săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat 5,98 m, iar Raluca Dascălu a ocupat poziţia a treia la 100 m garduri. Tot în această finală, Andreea Orac a trecut a patra linia de sosire.

“Noi ne-am realizat obiectivele propuse pentru această etapă de pregătire şi consider că toţi sportivii brăileni s-au prezentat mai mult decât onorabil. Cât priveşte organizarea acestei etape, ea a fost una sub aşteptări, a fost mare harababură, juniorii III au alergat la garduri de exemplu în condiţiile în care trebuiau să concureze juniorii II, însă până la urmă concursul s-a derulat şi noi am putut vedea care este stadiul de pregătire al sportivilor pe care îi pregătim şi unde trebuie să insistăm până la etapa finală”, a declarat profesoara Irina Roată.
Categorie articol: 

Comentarii