Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start excelent de an pentru Iulia Banaga

* brăileanca a cucerit 4 medalii la naționalele de atletism în sală * la 60 m garduri a devenit campioană națională la tineret, iar la seniori a cucerit medalia de argint * Banaga și-a trecut în cont și două medalii de bronz, la 400 m și cu ștafeta 4x400 m * din ștafetă a făcut parte și Andreea Dinu

 

La primul concurs atletic oficial din 2021, Campionatul Național de atletism în sală pentru seniori și tineret, brăileanca Iulia Banaga, sportivă legitimată acum la CSM Onești, a cucerit patru medalii.  Banaga, atleta pregătită de profesorul Nicolae Iorga, a cucerit medalia de aur la 60 m garduri - tineret, iar la seniori și-a trecut în cont medalia de argint. La această competiție, Iulia Banaga și-a completat palmaresul cu alte două medalii de bronz, ambele la tineret, la 400 m plat și cu ștafeta 4x400 m alături de alte trei colege de la CSM Onești, una dintre ele fiind tot o brăileancă, Andreea Dinu. Iulia Banaga a mai luat startul și în proba de 60 m plat unde s-a clasat pe locul al patrulea la tineret și pe al cincilea, la seniori.

“Rezultatele Iuliei au fost foarte bune raportat la condițiile de pregătire, unele cu multe restricții din cauza pandemiei de coronavirus. Nu am mai putut merge într-un cantonament de pregătire, au fost doar două concursuri, față de patru-cinci câte erau înainte. Dar cu multe sacrificii în pregătire, cu respectarea strictă a regulilor impuse de autorități, am reușit să ne îndeplinim obiectivul. Sper ca Banaga să meargă la Balcaniada de atletism. Ea nu mai are alte competiții pe plan național în sezonul de sală, așa că treptat ne vom orienta către pregătirea sezonului în aer liber. Să sperăm că se vor relaxa cât de cât regulile impuse de pademia de coronavirus și vom reuși să ne antrenăm conform planului, pentru că unul dintre obiectivele noastre este acela de a participa în vară la europenele de tineret”, ne-a declarat profesorul Nicolae Iorga.

Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, s-a clasat pe locul al cincilea la tineret și pe al șaselea, la seniori, în proba de 60 m garduri.

La naționalele de la București au mai concurat doi atleți brăileni, Bianca Toader de la LPS Brăila și Sebastian Băjănică, sportiv cu dublă legitimare CSM Brăila - Politehnica Iași, însă aceștia nu au reușit să urce pe podium.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii