Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start cu dreptul in noul an

Inceput excelent de an pentru handbalul feminin brailean, mai precis pentru HC Dunarea.
Jucatoarele brailene au facut sacrificii mari intr-o saptamina in care toti oamenii se pregateau sa petreaca Revelionul, s-au antrenat zi de zi, iar eforturile lor au fost rasplatite cu un succes foarte important, o victorie la cinci goluri in fata unei formatii, "U" Jolidon, care, in runda a noua, a tinut in sah liderul campionatului.
Pe raportul de arbitraj Dunarea a avut trecute 11 jucatoare, practic, Alexandrina Soare a avut la dispozitie numai 9, dintre care doua au fost portari. Pe banca de rezerve s-a mai aflat si Nicoleta Esanu, insa ea nu a bifat nici un minut in acest meci.
Ada Moldovan a fost de departe cea mai buna jucatoare de pe teren, a facut ambele faze, a marcat cele mai multe goluri, 16, iar cu trei minute inainte de finalul intilnirii a oprit o actiune de atac a oaspetelor, care se putea solda cu gol.
Golgetera brailencelor a depus un efort extraordinar si pentru acest lucru a fost rasplatita cu ropote de aplauze de publicul spectator, atit in timpul meciului cit si la finalul lui.
In partea a doua a intilnirii o evolutie foarte buna, care a dat incredere coechipierelor sale, a avut-o si portarul Livia Buzila, care, intr-un interval de 26 de minute a avut sapte interventii foarte bune, insa toata echipa trebuie remarcata pentru ambitia si daruirea de care a dat dovada.

Clujencele au condus la pauza

Dunarea a deschis scorul in urma unei aruncari de la 7 m transformate de Ada Modovan si din minutul 9 s-a deprins la doua goluri, o perioada in care si Katalin Jenofi a marcat doua goluri spectaculoase. La 7-5 pentru gazde, Livia Buzila are o prima interventie spectaculoasa la aruncarea de pe semicerc a clujencei Paraschiv, iar Irina Radovici marcheaza pe contraatac pentru 8-5.
Gazdele si-au pastrat avantajul de trei goluri doar pina in minutul 21, moment al partidei in care tabela indica scorul 13-10 pentru brailence, dupa care a urmat o perioada foarte buna a clujencelor, care reusesc sa egaleze la 13-13, in urma golurilor inscrise de Joldes, Gherman si Paraschiv.
Moldovan aduce din nou HC Dunarea in avantaj, Gabriela Vasile apara si o aruncare de la 7 m si cu toate acestea oaspetele gestioneaza mai bine finalul de repriza si pleaca la cabine cu un avantaj de un gol.

Alexandrina Soare a schimbat sistemul de aparare si gazdele au intors rezultatul in favoarea lor

Cu toate ca "U" Jolidon a evoluat in inferioritate numerica in primele minute ale partii secunde, jocul a fost echilibrat si s-a mers cap la cap pina in minutul 39, cind Liliana Craciun a marcat primul gol de pe extrema al gazdelor si a dat semnalul unei dominari autoritare.
A fost, practic, momentul in care antrenoarea braileana a schimbat sistemul de aparare si HC Dunarea a evoluat cu o precizie de ceas elvetian in faza defensiva, iar in cea de atac Ada Moldovan si Katalin Jenofi au fost de neoprit. In minutul 48 Dunarea conducea cu 26-21, iar in minutul 57 cu 29-23 si partida era deja jucata.
In partea secunda a meciului jucatoarele clujene au busculat-o in citeva rinduri destul de serios pe Ada Moldovan, insa golgetera braileana a strins din dinti de fiecare data si a reusit sa incheie partida in teren. HC Dunarea a obtinut cea de-a treia victorie sub comanda Alexandrinei Soare si a urcat pe locul al cincilea in clasament.
Pentru HC Dunarea au marcat Moldovan 16, Jenofi 7, Tomuleanu 3, Radovici 2, Radulescu 1, Craciun 1 iar pentru "U" Jolidon Cluj, Senocico 6, Birsan 4, Dinca 4, Joldes 4, Paraschiv 4, Gherman 1, Oltean 1, Tudorache 1.

"Conditia fizica ne-a ajutat sa dominam adversarul de la cap la coada", a fost concluzia antrenoarei Alexandrina Soare

Antrenoarea braileana era vesela la finalul partidei pentru ca echipa sa, cu un lot restrins numeric, a reusit un rezultat bun in fata uneia dintre formatiile bune din campionat.
"Sint foarte bucuroasa ca am cistigat acest joc, de care mi-a fost teama, trebuie sa recunosc, dar bine ca nu le-am transmis jucatoarelor acest lucru. Eu aveam un lot restrins, iar Clujul a pierdut etapa trecuta la doar trei goluri acasa, am vazut secvente din acest meci si mai stiam ca "U" Jolidon are jucatoare cu experienta. Vreau sa le felicit pe fetele noastre pentru modul in care s-au daruit. Cu toate ca nu am putut sa facem decit o singura schimbare, conditia fizica ne-a ajutat sa dominam adversarul de la cap la coada. Un plus si pentru poarta. Atu-urile noastre au fost un joc extraordinar de bun in aparare, mai ales in repriza a doua si faptul ca am ratat putin", a declarat la conferinta de presa Alexandrina Soare.

Rezultatele inregistrate in etapa a 10-a:
Rulmentul Urban Brasov - HC Otelul Galati 37-23 (19-10)
HCM Roman - Rapid CFR Bucuresti 28-27 (18-11)
HCM Stiinta Baia Mare - KZN Slatina 48-28 (24-15)
HC Dunarea Braila - "U" Jolidon Cluj 30-25 (15-16)
Tomis Constanta - HCM Hidroconcas Buzau 28-22 (14-10)
CSM Cetate Devatrans - CSM Ploiesti 26-26 (14-13)
Oltchim Rm. Vilcea - HC Zalau nu s-a disputat
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii