Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stare de urgenta in mai multe insule elene din cauza furtunilor violente

Doua insule grecesti din sud-estul Marii Egee si o prefectura din Creta (sud) au fost plasate in stare de urgenta miercuri, dupa o noapte de furtuni in urma careia au fost inundate mai multe locuinte, magazine si hoteluri, a precizat serviciul de protectie civila, citat de AFP.
In Creta, serviciul de pompieri a intervenit in 60 de cazuri in departamentul Canee, situat in vestul insulei, si a salvat cinci perosane care ramasesera blocate in autovehicule.
In departamentul Rethymnon, situat in apropiere, pompierii au intervenit in 50 de situatii, in special in locuinte. In Heraklion, care se afla spre est, au fost inregistrate 70 de interventii, in urma carora trei persoane au fost salvate.
Pe insula Astypalaia, situata in nord-estul Cretei, politia locala a salvat un barbat in virsta care fusese luat de torent.
"Reteaua rutiera a insulei a fost afectata grav, o parte fiind periculoasa pentru circulatie", a declarat primarul Panormitis Kontaratos.
O furtuna puternica, insotita de rafale de vint, a afectat incepind de marti tot sudul Marii Egee, intrerupind traficul aerian si maritim dintre insule.
Autoritatile maritime au interzis miercuri plecarea navelor din portul Rafina (in golful Eubee), cu exceptia celor care se deplasau spre insulele din golful Saronic, la sud de Atena.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii