Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stare de alerta la Jakarta, dupa inundatiile soldate cu peste 20 de morti

Capitala Indoneziei, Jakarta, a fost plasata in stare de alerta pe fondul continuarii eforturilor de salvare a locuitorilor afectati de inundatiile datorate ploilor torentiale, care s-au soldat cu moartea a peste 20 de persoane si distrugerea locuintelor altor circa 200.000, relateaza AFP.
"Victimele au decedat din cauza bolilor, a frigului, electrocutate sau au fost luate de ape", a declarat purtatorul de cuvint al politiei din Jakarta, Untung Yoga Ana, citat de agentia Antara.
Un precedent bilant, comunicat cu o zi in urma de Agentia nationala de atenuare a riscurilor legate de catastrofe, mentiona sapte morti.
Autoritatile au trimis in capitala 12.600 de echipaje suplimentare, care sa ajute la operatiunile de salvare.
Cel putin 122 de sectoare din Jakarta, oras cu zece milioane de locuitori, au fost afectate grav de inundatii, la fel ca si alte trei localitati din imprejurimi, Depok, Tangerang si Bekasi.
Circulatia este paralizata, iar numeroase drumuri sint impracticabile. La fel, electricitatea a fost intrerupta in zonele afectate, iar cel putin 5.000 de persoane sint lipsite de linii telefonice.
"Ploile vor continua cel putin pina la sfirsitul lunii februarie", a avertizat Edison Gurning, de la Biroul de meteorologie si geofizica din Jakarta.
Categorie articol: 

Comentarii