Mergi la conţinutul principal

Stancu traduce afacerea Concordia

* în plus, Stancu este sigur că municipalitatea nu va mai câştiga niciun proces "cu o apărare juridică de genul celei pe care ziarul dumneavoastră a descris-o" * "Nu aş putea să lucrez cu oameni care mă duc în situaţia în care e primarul azi", mai declară preşedintele CJ * Gheorghe Bunea Stancu crede că în spatele acestei afaceri se află o aşa-zisă grupare care "are rădăcini pe care nici nu le bănuim" * în acest context, preşedintele CJ se întreabă de ce nu se autosesizează organele abilitate ale statului * pe de altă parte, în calitate de lider PSD, Stancu îşi menţine întregul sprijin pentru primarul Aurel Simionescu, dar îi cere măsuri ferme * "Cu jumătăţi de măsură nu se va rezolva niciodată problema", este concluzia preşedintelui CJ *

Dacă ar fi fost în locul primarului, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, nu ar fi tolerat ca, din cauza propriilor angajaţi, să ajungă urmărit penal. Aşa cum singur ne-a declarat, dacă ar fi fost pus într-o poziţie asemănătoare cu cea în care este acum primarul Simionescu, din cauza dosarului "Concordia", ar fi tăiat în carne vie şi i-ar fi sancţionat drastic pe funcţionarii vinovaţi.

În ce priveşte situaţia în care a ajuns primarul, adică să fie cercetat penal, alături de viceprimarul Necula, directorul DAPT şi alţi trei funcţionari, din cauza plângerii înaintate de Constantin Ţigău - revendicatorul terenului de 235 de mp din "Piaţa Concordiei" -, Gheorghe Bunea Stancu este de părere că situaţia se poate compara cu o boală care nu a fost tratată la timp şi care, acum, nu mai are leac.

"Ce se întâmplă la Concordia e o boală care nu a fost tratată la timp. Iar boala care nu e tratată la timp intră în corpul individului, a administraţiei în cazul nostru, şi face ravagii, pentru că nu mai ai medicamente pentru ea. Şi se ajunge la situaţii cum e cea de azi, cu primarul, viceprimarul şi alţii, urmăriţi penal. Oricum, cu o apărare juridică de genul celei pe care ziarul dumneavoastră a descris-o, în legătură cu pieţele publice, administraţia locală e clar că nu o să câştige niciodată. Eu cred că trebuie făcută o analiză profundă a subiectului respectiv de către cei care conduc Primăria şi luate urgent măsuri împotriva celor vinovaţi. Cu jumătăţi de măsură nu se va rezolva niciodată problema", a comentat preşedintele CJ.

"De ce nu se interesează organele statului de subiectul ăsta?"

Stancu a dat exemplu o situaţie similară în care s-a găsit chiar el, în 2004, când se retrocedase clădirea în care funcţionează Muzeul Brăilei: "Dacă nu luam taurul de coarne, acum Brăila nu mai avea muzeu. Când am venit eu, clădirea era retrocedată, dar, după mai multe intervenţii, am rezolvat problema. Apoi, nu puteam să îl repar, că în spate se retrocedase un teren şi m-am trezit cu plângeri penale, dar m-am aşezat la masă, am discutat şi am găsit soluţii, cu avocaţi. Soluţii normale şi legale. Bine, nici eu nu mi-am dat hainele jos, am căutat să mă înţeleg, am lăsat capul jos, am mai luat şi câte o palmă... Faza asta e ca atunci când pescuieşti un peşte mare. Îi mai dai drumul, îl mai aduci la mal, te mai lupţi, dar la un moment dat trebuie să bagi minciogul să îl scoţi", a explicat preşedintele CJ.

Acesta a ţinut să sublinieze că, din punctul său de vedere, gruparea de interese care a pus mâna pe Piaţa Concordiei, dar şi pe alte locaţii din municipiu, are rădăcini mult mai adânci decât îşi poate închipui cineva. Din această prismă, preşedintele CJ se întreabă de ce organele abilitate ale legii nu se sesizează, când e vizibil că cineva îşi însuşeşte bucată cu bucată din domeniul public, fără a i se pune nici măcar oprelişti de formă.

"Eu cred că această aşa-zisă grupare are rădăcini pe care nici nu le bănuim. Probabil cineva, mai târziu sau mai devreme, ar trebui să se ocupe de subiectul ăsta. Mă întreb: organele statului, care la mine şi la alţii se autosesizează pe tot felul de nimicuri, de subiectul ăsta de ce nu se interesează? Ce concluzie trebuie să trag eu? De ce nu îi interesează? La întrebarea asta trebuie să răspundă cineva, că unii ocupă trei sferturi din Brăila, cu metode specifice lumii lor".

"Să se înceapă urmărirea penală împotriva primarului... Asta e o palmă grea dată administraţiei!"

Deşi nu a dorit să comenteze maniera în care s-au făcut retrocedările privind "Concordia" în mandatul liberalului Constantin Cibu şi nici motivele pentru care primarul Simionescu pătimeşte acum, Stancu a punctat, totuşi, că el nu ar putea să lucreze cu oameni care l-ar aduce în stadiul de urmărit penal. "Eu vă spun cinstit: nu aş putea să lucrez cu oameni care mă duc în situaţia în care e primarul azi. Să se înceapă urmărirea penală împotriva primarului... Asta e o palmă grea dată administraţiei!".

Întrebat dacă, în contextul actual, primarul va mai fi sprijinit politic şi dacă, cumva, ceea ce se întâmplă acum ar putea dăuna imaginii PSD la Brăila, pe viitor, Stancu a precizat: "Eu când aşez nişte oameni lângă mine, merg cu ei şi la bine, şi la rău. Îmi asum responsabilitatea până la capăt. Nici nu se pune problema să nu aibă sprijinul meu şi să nu fiu lângă el, să îl ajut cu ce pot, cu sfaturi, cu sprijin moral şi să fac în aşa fel încât să iasă din zona asta. E normal că îl afectează. Nu cred, însă, că va afecta imaginea partidului, atât timp cât domnul primar a dat dispoziţie, notificări să se pună în executare... Eu nu îi găsesc nicio vină", a declarat preşedintele CJ Brăila. Stancu a mai adăugat că ceea ce i se pare strigător la cer este ca primarul să răspundă pentru greşelile unor funcţionari, care, în fond, sunt plătiţi să îşi facă treaba: "Ce-i drept, ca şi ordonator principal de credite, răspunde de toate, dar nu mi se pare corect ca eu, primar, să fac treaba unui funcţionar, atâta timp cât am făcut o comisie pentru asta. Nu mi se pare normal ca, dacă comisia face o licitaţie proastă, să zicem, să răspund eu. În fond, funcţionarii respectivi cu asta se ocupă, asta e în fişa postului lor, pentru asta iau bani. Primarul ar fi trebuit de prima dată să ia nişte măsuri administrative. Să îi cheme în comisia de disciplină, să îi sancţioneze la bani, ca să simtă. Şi la mine au greşit la Blasova. L-am ars pe ăla care a greşit de nu s-a văzut! L-am ars cu bani, ca să ţină minte altă dată, dacă se mai prezintă nepregătit".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro